18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Cami tuvaletinde tarihi eser yakalandı

Karabük Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince bir cami tuvaletinde 39 adet tarihi eser ele geçirildi.


Karabük merkezde bulunan Ulu Cami'nin tuvaletinde bir çanta içerisinde Bizans, Roma ve 1. Abdulhamit ile 2. Mahmut dönemine ait 39 adet tarihi eser bulundu.
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalar neticesinde ellerinde tarihi eser bulundurdukları ve bu eserleri satmaya çalıştıkları tespit edilen F.Ö. ve H.G. isimli şahıslar gözaltına alındı.


Çanta içerisinde Roma dönemine ait toplam 29 adet toprak testi, toprak kase, toprak gözyaşı şişesi, heykelcik, kulp, kandil, kadın heykelcik, heykelcik başı, kap parçası, cam parçaları vb. tarihi eser ile bir adet II Mahmut dönemine ait bronz sikke, bir adet Bizans dönemine ait bronz sikke, 2 adet I Abdulhamit dönemine ait bronz sikke, 1 adet Roma dönemine ait bronz sikke, iki adet Beylikler dönemine ait bronz sikke, 1 adet Beylikler dönemine ait madeni pul, iki adet madeni parça elde edildi.

Toplam 39 adet tarihi eserin etütlük mahiyette, tasnif ve tescile tabi, müzeye alınması gereken eserlerden olduğu tespit edildi. Olayla ilgili adli soruşturma devam ediyor.

İha
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2008 Cuma 18:59:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?