18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Can Vali veda etti

Eski Karabük Valisi Cemalettin Sevim'İn açtığı davayı kazanması sonrası Danıştay tarafından görevine iade edilmesi sonrası merkeze alınan Karabük Valisi Can Direkçi için veda yemeği verildi.

Merkeze alınan Karabük Valisi Can Direkçi veda yemeği verdi. Büyük Külüp'te gerçekleştirilen yemeğe Karabük Valisi Can Direkçi, AK Parti Karabük Milletvekilleri Mustafa Ünal ve Cumhur Ünal, Karabük Belediye Başkanı Hüseyin Erer, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Vali Yardımcıları, ilçe kaymakam ve belediye başkanları ile sivil toplum teşkilat yöneticileri ve daire müdürleri katıldı.

Yaptığı konuşmada Bakanlar Kurulu kararı ile merkeze alınan Vali Cemalettin Sevim'in kararın iptali için açmış olduğu davanın sonucunda, kendisinin Merkez Valiliği'ne, Cemalettin Sevim'inde Karabük Valiliği'ne atandığını anımsatan Vali Direkçi, "Tam bir görev ve hizmet aşkıyla tüm halkı kucaklayarak, hiçbir ayırım yapmaksızın sorunları çözmek için çalıştık. Hizmetleri gerçekleştirirken özverili, sabırlı, hoşgörülü, çalışkan mesai arkadaşlarımla devletin ve halkın birlikteliğinin güzel örneklerini verdik. Bilgilendirme imkanlarını artırmak, şeffaflık, katılımcılık yönetim felsefemizin önemli unsurları olmuştur. Bugün artık Karabük, stratejileri belirlenmiş, hedefleri yüksek, marka şehir olmak için heyecan duyan, müteşebbis ruhu her geçen gün güçlenen, proje üreten, vizyon sahibi bir kent konumuna gelmiştir. Hayat bir oyun gibidir: Önemli olan oyunun süresi değil, oyunculuğun mükemmelliğidir. Yani yaptığınız işi ne derece doğru yaptığınızdır. Ben işimi doğru yapmaya çalıştım. Bunu takdir edecek olan da halkımızdır. Siz hemşerilerimin beni bir Karabüklü olarak kabul etmeleri en büyük kazancım olacaktır. Şahsım ve ailem adına hepinize Allah'a ısmarladık diyor, şükran duygularımla en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum" dedi.

Vali Direkçi'ye Karabük Belediye Başkanı Hüseyin Erer plaket, Safranbolu Belediye Başkanı Nihat Cebeci işlemeli ve üzerinde ismi yazılı bakır tepsi, Şehit Aileleri Derneği Türk bayrağı verdi. Vali Direkçi ise kendisine kutu içinde verilen Türk Bayrağını çıkarıp, öptü.

Diğer yandan Karabük Valiliği önünde toplanan binlerce Karabüklü göz yaşarlı arasında Vali'yi uğurladı. Göz yaşları içerisinde Karabüklülerden helalık isteyen Vali Direkçi, ailesiyle birlikte Ankara'ya hareket etti.

iha
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2008 Salı 18:53:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
osman kaya IP: 78.180.49.xxx Tarih : 22.07.2008 23:16:50

sayın valimiz can direkci ye öncelikle şahsım ve kısa adı safran-der olan istanbuldaki safranbolulular yard. derneği adına sonsuz teşekkür ediyorum çünki sayın valim sadece karabükte ki karabüklülerin değil karabük dışında yaşayanların da valisi olmayı başarmıştı karabük adına istanbulda yaşasakta üzüntülerimi bildirir saygılar sunuyorum osman kaya safrabolulular yard.derneği başkanı karabük dernekler federasyonu başk.yard.