18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Canavar bayramda hız kesmedi

Karabük İl Emniyet Müdürü Hulisi Çelik, Ramazan bayramı boyunca şehir içi yollara 30 kazanın meydana geldiğini ve bu kazalarda 2 kişinin hayatını kaybettiğini 50 kişinin de yaralandığını bildirdi.

Makamında gazetecilere açıklamalarda bulunan Emniyet Müdürü Çelik, 32 trafik kazasının maddi boyutun ise 1 milyon 200 bin olduğunu belirterek, "Meydana gelen kazalara karışan araçların 5'i Karabük plakalı 25'i ise farklı plakalar. 30 kazadan 20'si İsmetpaşa virajlarında meydana gelirken, daha önceden alınan önlemler en çok kaza olan noktalarda bu bayram kaza meydana gelmedi. Bayram öncesi tüm uyarılarda bulunulmasına ve tedbirlerin alınmasına rağmen yinede trafik kazaları meydana geldi. Bu bayram havaların yağışlı olması ve sürücülerinde yorgun olması kazaları 5-10 kat daha artmasına neden oldu" diye kaydetti.

İnsan unsurunun, kurallara riayet etmenin ve karşılıklı saygının önemli olduğuna dikkat çeken Çelik açıklamasını şöyle sürdürdü:

" Polis bölgesinde tüm önlemlere rağmen Bayramda 30 yaralamalı, iki ölümlü kaza meydana geldi. Yaralamalı kazalarda 50'nin üzerinde vatandaşımız yaralandı. Kazaların maddi boyutu ise 1 milyon 200 bin TL. Her bayramda sürücüleri uyarıyoruz. Buna rağmen kazalar hız kesmiyor. Eğer yoldan kaynaklanan kazalar varsa bunları tespit edip önlemleri almak bizim görevimiz. Ama kazaların çoğu dikkatsizlik ve tedbirsizlik, aşırı hız. Bayramda kazaya karışan 30 araçtan sadece beşi Karabük plakalı. Diğer araçlar farklı plakalı. Başka yerlerden gelen sürücüler yolu bilmiyor, bölgeyi tanımıyor. Birde buna yorgunluk ve hava şartları eklenince sonuç kötü oluyor. Biz dışardan gelen araçların kazaya karışmamaları için gerekli çalışmayı yapacağız. Yine bayram boyunca meydana gelen 30 kazanın 20'si İsmetpaşa rampalarında meydana geldi. Dana önceden alınan tedbirler neticesinde en çok kaza olan noktalarda bu bayram kaza meydana gelmedi. İsmetpaşa rampalarında da trafik tedbirlerini daha da artıracağız."

8 AYDA 580 ARAÇ BAĞLANDI

İl Emniyet Müdürü Hulisi Çelik, son sekiz ayda 580 aracın bağlandığını, 31 şahısın mahkemeye sevk edildiğini, 7 alkollü araç kullanmaktan ceza kesildiğini, 15 sürücü belgesine de el konulduğunu söyledi. Çelik, son sekiz ayda ise toplamda 27 bin 723 aracın kontrolden geçirildiğini kaydetti.

"ZEHİR TACİRLERİNE GEÇİT YOK"

Son aylarda uyuşturucu madde konusunda yoğun çalışmalar içersinde olduklarının altını çizen Çelik, yarın okulların açılması ile birlikte öğrencilere yönelen zehir tacirlerine karşı okul önlerinde ve çevrelerinde önlemleri artırdıklarını ifade ederek, "Öğretmen ve polisin yanı sıra velilere de büyük görev düşüyor. Biz okul öncesi öncelikli olarak öğrencilerimizi taşıyacak olan servis şoförlerimizin eğitimini tamamladık. Tüm servis araçlarının bakım ve onarımları yaptırıldı. Bunun yanı sıra okul önlerindeki tedbirlerimizi artırdık. Burada polis ve öğretmenin yanı sıra velilere de büyük görev düşüyor. Ailenin çocuklarına karşı daha duyarlı olmaları gerekiyor. Rehber öğretmenlerin idarenin öğrenciyi izlemesi önemli. Her okulda okul öğretmenleri ve idaresi ile işbirliği içinde olan görevli polis arkadaşlarımız var. Çocuklarımızın güvenliği için kimsenin gözünün yaşına bakılmayacak" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2009 Çarşamba 17:31:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?