18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Cebeci, Alman misafirlerini ağırladı

Safranbolu Belediye Başkanı Nihat Cebeci, Almanya'dan yerel yönetici ve AB uzmanı 25 kişilik bir heyeti ağırladı.

Almanya'da yerel yönetici, yönetici uzmanı ve AB çalışmaları yapan bir gurup Safranbolu'ya gelerek Belediye Başkanı Nihat Cebeci ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Alman heyet, Belediye Başkanı Cebeci'den Safranbolu, Türkiye'nin Avrupa Birliği yaklaşımları ve turizm konusunda bilgi aldılar. Yönetici ve uzmanlar özellikle "Türkiye'de belediye yönetimi" üzerinde durarak başkana sorular sordu.

Safranbolu Belediye Başkanı Cebeci de, görüşmenin ardından misafirlere ilçeyi gezdirdi. Heyet, Hıdırlık, Kaymakamlar Evi, Cinci Hanı, Aransa Çarşısı ve Asmazlar Konağı gezildi.

Ziyaret sonrası Başkan Cebeci açıklamada bulunarak, "Almanya'dan özellikle yerel yönetimler dalında uzman ve bu işi uzun süredir sürdüren kişilerden oluşan bir heyet Karabük Milletvekilimiz Mustafa Ünal aracılığı ile ilçemize gelerek Avrupa Birliği, Turizm, Belediye çalışmaları gibi konularda istişare yaptı, bilgi aldı. Kendileri ile ilgilendik, ilçemizin büyüleyici özelliklerini aktardık ve buradan mutlu bir şekilde kendilerini uğurladık. Bu tür görüşmelerin sonunda mutlaka ilçemize bir geri dönüşüm olacaktır. Özellikle Almanya yatırım konusunda ilçemizle yakından ilgilenmektedir. Ben bu tür çalışmalarda bize yardımcı olan milletvekillerimize teşekkür ediyorum" dedi.

.
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2008 Salı 16:04:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?