21
Mayıs
2024
Salı
KARABÜK

Cebeci küskün değil

29 Mart 2009 seçimlerinde AK Parti'den aday gösterilmeyen Safranbolu Belediye Başkanı Nihat Cebeci, "Küskün değiliz, helalleşarak ayrılacağız" dedi.


Belediye başkanlığı görevi 2 ay sonra son bulacak olan Safranbolu Belediye Başkanı Nihat Cebeci, kimseye küskün olmadığını söyledi. Memuriyetteki mecburi hizmetlerinin 2 ay sonra son bulacağını söyleyen Belediye Başkanı Nihat Cebeci, "Bizim Safranbolu sevgisi ve sevdasını sadece söylemde olmadığını herkes görecek. Küskün değil, helalaşarak ayrılacağız. Ben Safranbolu Belediye Başkanlığı'ndan daha iyi bir görev düşünmüyorum. Yüreğinden gelmeyen hiçbir şeyi de söylemedim. Tabii bizim bu anlamda partimize
ve hatta genel merkezimize kırgınlığımız olmadı. Çünkü bu partiyi kurma görevini verirken, ilçe başkanlığı görevini yaparken ve belediye başkanlığı adayı yaparken iyi oldu da, tercih başka yönde kullanılınca bizim kızma şansımız demokrasiye olan saygısızlığımızı gösterir. Ben şahsım olarak demokrasiyi tüm maddelerini öz benliğimde sindirmiş bir insanım. Zaten Genel Başkanım Recep Tayip Erdoğan'ın 'Vermiş olduğumuz kararlar yüzde yüz doğruda olmayabilir' sözü bizim hangi yönde karar almamızın en büyük göstergelerinden bir tanesidir. Genel Başkanımız bu şekilde konuşuyorsa bir bildiği vardır mutlaka" diye söyledi.


Başkan Cebeci, "Bizim Safranbolu sevdamız bundan sonra da sürecek. Yüreğimizden gelmeyen hiçbir yolda bulunmadık. Almış olduğumuz görevi de sonuna kadar titiz bir şekilde sürdürdük. Bana verilen hiçbir görevden kaçmayarak, sorunların üzerine üzerine gittim. Bugün altyapı Safranbolu'da tarihe karıştı. Ama tarihe karışmayan bir isim var Nihat Cebeci. Bizim adımızda, makamımızda, şehrimizde, mesleğimiz de marka olduğunu 29 Mart seçimlerinden sonra göreceğiz. Çünkü inanmadığım hiç bir şeyi söylemiyorum.

Bu marka olan özelliklere göre benden farklı bir şekilde hareket bekleyenler vardı. Hem partimiz içersinde hem de dışarıda. Biz hiçbir tane ayak oyununa gelmeyiz. Ama ayak oyunları yapmaya çalışanlarında ayakların altında kalacağını asla unutmasınlar. Onların kim olduğunu Safranbolu ve Karabük halkı çok iyi biliyor. Ben siyasette her zaman için şikayetçi olduğum konuların benim dönemimde olmaması için uğraştım. Bu şekilde Safranbolu siyasetine bir iz bıraktığım kanaatindeyim ve siyasete sadece ara verdiğimi söyledim. Siyasi kirliliğe yol açan şahıslar temizleninceye kadar ne kadar gücüm yetiyor ise doğru bildiklerimi her zaman mikrofonlardan haykırmışımdır. 29 Mart tarihine kadar Safranbolu Belediyesi'nde hangi program varsa duygusal davranmayarak yerine gelecektir. 29 Mart'ta bu koltuğa oturacak olan bizi bahane bulamayacaktır. Çünkü bana şu süreçte 'politika yaptın' diyemez. 7 yıldır Allah'a şükür kapımızda hep müfettiş gördük ve hepsi teşekkür ederek gitti. Karabük'ün öz evladı olarak kendi bildiğimiz bu doğrularda Genel Başkanımızın hangi görevi veriyorsa layıkıyla yapacağız. Bize dinlenme görevi verdi" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2009 Çarşamba 18:07:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Birol AKARSU IP: 78.183.148.xxx Tarih : 3.02.2009 23:42:04

Sayın Başkan vermiş olduğunuz hizmetten dolayı Teşekkür ederiz.