18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Cehennem arenasında sınavdan geçtiler

Karabük'te 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Atatürk anıtında tören düzenlendi.

Törene Vali Can Direkçi, Garnizon Komutanı Jandarma Albay İbrahim Gülpınar, Belediye Başkanı Hüseyin Erer ve Cumhuriyet Başsavcısı Musa Çatal'ın yanı sıra kamu kurumu temsilcileri ve gaziler ile yakınları katıldı.

Vali Direkçi'nin Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Daha sonra bir konuşma yapan Muharip Gaziler Derneği Karabük Şube Başkanı Sabahattin Çorbacı, gazilerin yüce Türk ulusunun özünden çıkan, üç kıtada at koşturup, kılıç sallayarak zaferden zafere koşan, milletini canından aziz bilip kahramanca savaşan, Atatürk'ü örnek alan ve O'nu temsil eden kişiler olduğunu söyledi.

"Bakmayın bu yaşlı Mehmetler'in törenlerde sert ve uygun adımlarla yürüyemediğine, bu beden, top ve tank sesleri, uçak gürültüleri, kurşun vızıltıları ile harmanlanmış cehennem arenasında sınavdan geçti" diyen Çorbacı, "Vatan ve görev uğruna seve seve ölüme giden bu aziz milletin hayatta kalan evlatları, hak ettikleri gazilik unvanını da büyük bir gururla taşımaktadır. Ulu Önder Atatürk de, gazi unvanı ile anılmaktan büyük gurur ve onur duyduğunu her vesile ile ifade buyurmuşlardır. Vatan uğruna canlarını vererek göklere çekilen al sancağı orada tutanlar ve kanımızla renklendirdiğimiz ay ve yıldızdan gurur duyanlar, tarihin içinde ve unutulmazlar köşesinde daima hatırlanacaktır" diye konuştu.

Törende ayrıca Jandarma Genel Komutanlığınca vatanın bölünmez bütünlüğünü korumak için mücadele ettikleri belirlenen Halil Yılmaz, Mehmet Tangül ve Recep Doğmaz isimli gazilere rozetleri Vali Direkçi, Albay Gülpınar ve Belediye Başkanı Erer tarafından takıldı.

iha
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2007 Çarşamba 14:11:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?