18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Cep telefonu mesajıyla kurtuldular

Karabük İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Safranbolu ilçesinin Ovacuma beldesinde yaptığı operasyonla, zorla alıkonuldukları belirlenen 3 kadını kurtardı. Operasyonda kadınları zorla tuttuğu ileri sürülen kişi de yakalandı.

Alınan bilgilere göre, Ovacuma beldesinde oturan Hüseyin A.'nın (48) arkadaşı vasıtasıyla Mersin'de yaşayan C.S. (49) ve İ.B. (25) isimli kadınları, "Evim ve tarlam var, evlenmek istiyorum" sözleriyle kandırarak Ovacuma'ya davet ettiği belirlendi. Safranbolu'ya gelen kadınları terminalden ticari bir taksiyle aldırarak evine götüren Hüseyin A.'nın, 3 gün boyunca kadınları ölümle tehdit ederek evde alıkoyduğu belirtildi. Kadınlardan birinin cep telefonuyla mesaj göndererek durumu bir arkadaşına bildirdiği ve yardım istediği öğrenildi.

Olayın, Karabük İl Jandarma Komutanlığı'na intikal etmesinden sonra ilk olarak evi çembere alan jandarma timleri, Safranbolu Cumhuriyet Savcılığı'ndan alınan arama emriyle operasyon düzenledi. Operasyonda C.S. ve İ.B. isimli kadınlara ulaşan jandarma, evde ayrıca üçüncü bir kadın daha olduğunu gördü. E.M.'nin (53) de 22 gündür evde alıkonulduğu ve 30 bin YTL senet imzalatılarak ilişkiye zorlandığı ortaya çıktı.

Operasyonda zorla alıkonulan 3 kadın kurtarılırken, Hüseyin A. ise yakalanarak gözaltına alındı. Evde yapılan aramada, kadınlara ait çıplak fotoğraflar, Azerbaycan uyruklu bir kadının pasaportu ve boşanmış kadınlara ait bilgilerin bulunduğu ajanda ele geçirildi.

Biri 22 gündür, diğerleri 3 gündür evde tutulan kadınlar, çıkarıldıkları Safranbolu Cumhuriyet Savcılığı'nda ifadelerinin alınmasından sonra memleketlerine gönderilirken, Hüseyin A. ise mahkemeye sevk edildi.

iha
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2007 Çarşamba 19:19:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ihsan özay IP: 88.247.28.xxx Tarih : 19.11.2007 15:00:06

memleketin yüz karaları olumsuz haberlerle memleketi kirletmeyin.bu tür insanlarıda toplumun içinde barındırmamak lazım.aşifte edip potansiyel suçlulara örnek etmek lazım.ğüzellikleriyle anılan yöremizi kitletmeyin.