18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Çerciler örnek mahalle olacak

Karabük Belediye Başkanı Hüseyin Erer, referandum kararıyla belediye sınırlarına dahil olan Çerciler köyünün örnek bir mahalle olacağını söyledi.

Erer, Çerçiler Köyü muhtarı Remzi Yıldırım ile birlikte düzenlediği basın toplantısında geçtiğimiz Pazar günü yapılan referandum ile Karabük Belediyesine dahil olma kararı alan 3 mahalleden oluşan Çerciler köyünün örnek mahalle olacağını kaydetti.

Karabük Belediyesinin 24. mahallesinin Çerciler Köyü olduğunu ifade eden Erer, "Çerçiler köyünün Karabük Belediyesine dahil edilmesi ile ilgili yapılan referandumda köylülerimizden 154 kişi katılma, 145 kişi ise katılmama kararı verdi.

Böylelikle Karabük'ün 24. mahallesi Çerçiler mahallesi oldu. Bu oylamada Karabük Belediyesine katılma kararı isteyen Köy muhtarımız ve köy sakinlerimize teşekkür ediyorum. Şunu özellikle belirtmek istiyorum ki Çerçiler sakinlerinin bize olan güvenlerini kesinlikle boşa çıkarmayıp, mahalle için gereken her türlü hizmeti yapacağız. Çerçiler mahallesi ileride belediyemize katmak istediğimiz diğer köylerimize de örnek olacak şekilde hizmet alacaktır. Bizim amacımız Karabük'ü gecekondulaşmadan kurtararak dengeli ve çok yönlü büyütmektir. Şuan şehir Safranbolu'ya doğru büyümekte ve biz bu büyümeyi Yenice tarafı ve Organize Sanayi Bölgesi yönüne doğru da gerçekleştirmek istiyoruz. Yapılan referandumdan sonra yakın bir zamanda toplanacak belediye meclisimizde Çerçiler Köyünün resmi olarak mahalle olma kararı alınacak ve bundan sonra da mahalleye yapılacak hizmetlerimiz süratle başlayacaktır" dedi.

Çerçiler Köyü muhtarı Remzi Yıldırım ise, "Yapılan referandum ile köyümüz artık modern bir mahalleye dönüşerek, kentleşme yönünde büyük ivme kazanacaktır. Köy olduğumuz için bir okulumuz bile yoktu ama şimdi mahalleye geçince okulumuzda olacak" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2007 Salı 17:36:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?