23
Mayıs
2024
Perşembe
KARABÜK

Ceylan: Karabük'te işsizlik sorunu çözülecek

Ülke genelinde olduğu gibi Karabük’te de işsizlik sorunu her gün giderek büyüyor.

AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ceylan, işsizlik sorununun çözülmesi için özel yatırımlar yapılacağını belirterek "Sorunu bir çırpıda çözmek mümkün değil. Ancak, hükümet olarak Karabük’te özel sektörün önünü açacak tedbirler alacağız ve yatırım yapılmasını sağlayacağız" dedi.

Karabük’te insanların geçim kaynağı olan KARDEMİR’in kısa süre önce işçi çıkarmayı planlayan bir kuruluş olduğunu, ancak şimdi işçi alma noktasına geldiğini anlatan Ceylan, şöyle konuştu: "Ülkemizde uygulanan yanlış politikalar nedeniyle yatırımlar azalmış, işsizlik artmıştır.

Sorun bugün ortaya çıkmamış, yılların birikimidir. Ülkemizde yıllardır üretim ve yatırım gerçek anlamda teşvik edilmemiş, paraya para kazandıran bir rant ekonomisi hakim olmuştur. İşsizlik, yatırım ve üretimin artırılmasıyla çözülebilir. Hükümetimiz kalkınma ve gelişmenin motoru olarak, itici güç olarak özel sektörü görmektedir."

Özel sektörün önünü açmak için var güçleriyle çalıştıklarını belirten Ceylan, bunun en güzel örneğini bölgenin en önemli iş kapısı olan KARDEMİR’e verilen destekte görüldüğünü söyledi.
KARDEMİR’in 3 Kasım seçimleri öncesi adeta iflas noktasına geldiğini anlatan Ceylan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bütün hesaplarına haciz konmuş, kömür ve cevher stokları yarım güne inmişti. Çalışanlar düzgün maaş alamadıkları gibi, işçiler ücretsiz izine çıkarılıyordu. Hükümetimiz döneminde Kardemir için hayati önem taşıyan borç yapılandırılması gerçekleştirildi ve 100 trilyona yakın borç miktarı 10 yıllık süreyle yeniden yapılandırılmıştır.

Yeni yönetim anlayışı ve genel ekonomideki düzelme ile birlikte KARDEMİR de kendini toparlamış, 9 ayda beklenmedik ölçüde 50 trilyonun üstünde kar açıklamıştır. Kardemir örneğinde olduğu gibi, ülkemizde sağlanan güven ve istikrar ortamı içinde özel sektöre verilen destekle yatırım ve üretim ortamı cazip hale getirildi. Bu ise işsizliğin önlenmesinde en büyük faktör olmaktadır. Böylece işsizlik her gün daha da azalacak"

YASİN ERDEM-KARABÜK (İHA)
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2003 Çarşamba 12:09:36
Güncelleme :18 Ocak 2004 Pazar 16:13:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?