23
Mayıs
2024
Perşembe
KARABÜK

CHP il yönetimi istifa etti

CHP KARABÜK İL YÖNETİMİ İSTİFA ETTİ

CHP Karabük İl Başkanı Erdoğan Dinçel kendisi ile birlikte 18 Yönetim Kurulu üyesinin partiden istifa ettiğini açıkladı.

CHP İl Başkanı Erdoğan Dinçel, parti binasında basın toplantısı düzenleyerek istifa ettiklerini açıkladı. Referandum çalışmalarında yaşanan eksiklikler ve Yönetim Kurulu'nun çalışmalara ayak uyduramadığından istifa ettiklerini açıklayan Dinçel, kendiyle birlikte 10 asil ve 8 yedek üye ile toplam 18 kişinin, partinin önünü açmak için istifa ettiklerini söyledi.

İstifa kararını partisinde düzenlediği basın toplantısı ile açıklayan Dinçel şunları söyledi:

"12 Eylül'de yapılan referandum sonucu Yönetim Kurulu'nca çalışmaları değerlendirdik. Önümüzdeki genel seçimlerde neler yapılabileceği ve referandumdaki eksiklikler için 2 kez toplandık. İl Yönetim Kurulumuz uzun zamandır bu konuyu tartışıyordu. Yönetim Kurulu olarak uyumlu çalışma konusunda gerektiği kadar çalışılmadığı ve birtakım sorunlar yaşandığının toplantısını yaptık. Ben arkadaşlarımıza 7 aylık görev süremiz içerisinde partideki ivmeye ve büyümeye Yönetim Kurulumuzun ayak uydurmakta sıkıntı

çektiğini ifade ettim. Çalışmalardaki birtakım sıkıntıları aktardım. Yönetim Kurulu'ndaki arkadaşlarımız bu düşüncelerimizi doğru olduğu konusunda değerlendirme yaptılar."

Genel seçime doğru gittiklerini ve önlerinde 7-8 aylık bir süreç olduğunu da anlatan Erdoğan Dinçel, "Çok yoğun bir hazırlık dönemi geçirmemiz gerektiğini biliyoruz. Yönetim Kurulu'ndaki aksaklıklara ve eksikliklere tahammülümüz yok. Arkadaşlarımızın bazıları iş, bazıları ise özel nedenlerle gerekli katkıyı sağlamıyor. Az bir Yönetim Kurulu çalışmaları yürütmek sıkıntı oluşturuyor ve tüm yük bu insanların üzerinde oluyordu. Sonuç olarak parti zarar görüyordu. Benim yaptığım öneriyi tüm arkadaşlarımız

kabul ederek 14 Yönetim Kurulu üyemizden 10 tanesi istifa dilekçesini verdi. Ayrıca 8 yedek üyemiz de istifasını verdi. 22 Yönetim Kurulu üyesinden 18'i istifa edince Yönetim Kurulumuz boşalmıştır. Tüzüğümüz gereği İl Yönetim Kurulu üyelerinden bir fazlasından aşağı düşmesi sonucu İl Yönetimi düşmüş oluyor. İstifalarımızı Genel Merkez'e gönderdik. Önümüzdeki günlerde Genel Merkez buraya bir atama yapacaktır. Biz genel seçimlerde partimizin daha iyi hazırlanması ve herkesin çalışmalara katılması için istifa ettik. Başka bir amacımız yok" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2010 Salı 15:54:02
Güncelleme :5 Ekim 2010 Salı 16:31:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?