18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

CHP Safranbolu'da itiraz etti

CHP Safranbolu İlçe Belediye Başkan adayı Mustafa Eren, 29 Mart 2009 tarihinde Karabük'ün Safranbolu ilçesinde yapılan yerel seçimlerde resmi tutanaklarda usulsüzlük yapıldığı gerekçesi ile İlçe ve İl seçim kurullarına itiraz etti.

CHP Safranbolu İlçe Belediye Başkan adayı Mustafa Eren, "Resmi tutanaklar bakkal defteri görüntüsü içinde" dedi.


29 Mart Mahalli İdareler seçimlerinde, Safranbolu ilçesinde Belediye Başkanlığını 240 oy farkla AK Parti adayı Dr. Necdet Aksoy'a kaptıran CHP Safranbolu Belediye Başkan adayı Mustafa Eren, CHP İlçe binasında gazetecilere açıklamalarda bulundu.


Usulsüzlüklerin yapıldığını iddia ettiği resmi seçim tutanaklarını basın mensuplarına gösteren Eren, emeklerine, mücadelelerine ve arkadaşlarının heyecanına gölge düştüğünü vurgulayarak, bunu asla istemediklerini belirtti.
Seçim sonuçlarından sonra değerlendirmeleri yaparken sandık kurulunun sağlıklı tutması gereken sandık tutanaklarının incelendiğinde bu tutanaklarda çok enteresan sonuçlara rastladıklarını söyleyen Eren, sözlerine şöyle devam etti: "Oy kullanmadığı halde imzası olan arkadaşlarımız var, oy kullanmadan geri dönen arkadaşların yerlerine oy kullanılmış, bu konuda kendi ifadeleri var.

Mesela 1075 nolu sandığa bakalım. Sandık teslim alınan oy pusulası 289, geçerli oy pusulası toplamı 228, geçersiz oy 4, sandıktan çıkan toplam oy 193. Bu aradaki 35 oyun ne olduğu belli değil. 1046 numaralı tutanakta teslim alınan oy pusulası 360, geri iade edilen oy pusulası 117, kullanılabilir oy pusulası 243, ama sandıktan çıkan oy pusulası 254."
 

Bu örnekleri çoğaltmanın son derece mümkün olduğunu anlatan Eren, şöyle konuştu: "Resmi tutanaklarda hiç kimse yanlış yazılmış, dalgınlığa gelmiş diyemez, bu resmi tutanak, resmi belge. 1081 nolu sandıkta teslim alınan oy pusulası bin 151, kullanılmayan artan oy pusulası 252, oy kullanan seçmen sayısı 284, geçerli oy sayısı 542, iptal 25, toplam sandıktan çıkan oy 302. Ne 284'dü belgelemek mümkün ne 542'yi, ne de 25'i. Yeminli mali müşavir olsa bu rakamların içinden çıkamaz. Bizde üç gündür bunların
içinden çıkmak için bir hayli zaman kaybettik."


İTİRAZ ETTİĞİMİZ SANDIKLARA BAKILMIYOR
Neredeyse her sandıkta oy kullanan seçmen sayısından fazla oy pusulası çıktığını belirten Eren, ayrıca seçim kuruluna 1071 nolu sandık için itiraz ettiklerini ancak bu sandığın incelenmediğini söyledi.


Konuşmalarının ardından CHP Safranbolu Belediye Başkan Adayı Mustafa Eren, usulsüzlükleri tespit ettikleri sandık tutanaklarını basın mensuplarına dağıtarak onlardan bunları halka duyurmalarını istedi.

İha
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2009 Cuma 21:11:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?