18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Çin heyeti Karabük'te

ÇİN HEYETİNDEN KARABÜK ZİYARETİ

Karabük Demir ve Çelik İşletmeleri (KARDEMİR) A.Ş'nin 4 No'Lu Yüksek fırın projesinde birlikte çalıştığı Çin'li firma Qınye Yönetim Kurulu Başkanı ile birlikte Qinhuangdao eyaletinin polit büro yetkilileri Kardemir'e iadeyi ziyarette bulundu.

Çin'in Qinhuangdao yerel hükümeti Vali Yardımcısı Ma Yufeng, Qinhuangdao Kalkınma ve Reform komisyonu Direktörü Xu Xianmin, Qinhuangdao Kalkınma bölgesi direktör yardımcısı Hao Fengbin, QINYE Yönetim Kurulu Başkanı Chen Xiaguang, Qinhuangdao Ticaret Odası Sekreteri Yan Shude, Qinhuangdao Tonglian New Materials Tenchnology Development Co. Ltd Yönetim Kurulu Başkanı Li Yongyi ile birlikte Kardemir Yönetim Kurulu Başkanı Mutullah Yolbulan, Yönetim Kurulu Başkan Yardımıcısı Kamil Güleç, Kardemir Genel Müdürü Fadıl Demirel, Çelik İş Sendikası Genel Başkanı Hikmet Ferudun Tankut'la beraber Karabük Valisi Nurulah Çakır'ı ziyaret etti.

Vali Nurullah Çakır, Çin heyetine Kardemir'in Karabük için önemini dile getirerek, Kardemir'in sadece Karabük için değil, Türkiye içinde ilk Demir çelik Fabrikası olması dolayısıyla yerinin farklı olduğunu vurguladı. Kardemir'in Çin'in tecrübelerinden yararlanmış olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali çakır, bundan sonra da karşılıklı ilişkilerin süreceğini söyledi.

Tercüman aracılığı ile gerçekleştirilen diyaloglarda samimiyet gözden kaçmazken, Çin'in Qinhuangdao eyaleti Vali Yardımcısı Ma Yufeng, Kardemir heyetine söz verdiği için Karabük'e geldiğini, Kardemir'le olan ilişkilerinin gelişmesinde Çin devletinin de gereken desteği verdiğini, Çinliler tarafından inşaatı yapılan Yüksek Fırını görmekten dolayı mutlu olduklarını belirterek, bu ilişkilerin daha uzun yıllar sürmesini temennisinde bulundu.

Qınye Firması Yönetim Kurulu Başkanı Chen Xiaguang ise, KARDEMİR'in modernizasyon yaparak iyi yolda gittiğini ve yüksek fırınların kapasite arttırılmasının ardından yoluna hız kesmeden devam edeceğini ve gücüne güç katacağını söyledi. Chen Xiaguang ayrıca dünyada yaşanan glabol krizin etkilerinin ise önümüzdeki yıldan itibaren bitmeye başlayacağını ve özellikle çelik sektöründe canlanmaların artacağını vurguladı.

Konuşmalarından ardından karşılıklı olarak hediyelerin verilemesinin ardından Qinhuangdao eyaleti Vali Yardımcısı Ma Yufeng Valilik şeref defterini imzalayarak hatıra fotoğraf çektirdi. Çin'li heyet daha sonra KARDEMİR Fabrikalarına geçerek burada yüksek fırınlar ile Ray ve Profil haddehanesinde incelemelerde bulundu.

ÇİN HEYETİNDEN KARABÜK ZİYARETİ
ÇİN HEYETİNDEN KARABÜK ZİYARETİ
ÇİN HEYETİNDEN KARABÜK ZİYARETİ
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2009 Çarşamba 17:55:01
Güncelleme :14 Ekim 2009 Çarşamba 20:03:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?