18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Çinlilerden Safranbolu'ya çıkartma

ÇİNLİLERİN SAFRANBOLU ÇIKARTMASI

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde, Japon ve Koreli turistlerin yanı sıra Çinli turistleri de ilçeye çekmek için çalışma başlatıldı.

Aristo ve Erguvan turizm acentelerinin girişimleri ile 40 kişilik Japon seyahat acentesi temsilcisi Safranbolu'ya geldi. 40 kişilik grup, Vali Nurullah Çakır, Kaymakam Gökhan Azcan, Belediye Başkanı Necdet Aksoy ve Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin tarafından karşılandı. Vali Çakır, bir Türk ile evlenen ve Çin Müslümanlarından olan rehber Meryem Sarıtaş aracılığı ile Çinli konuklara 'Hoş geldiniz' derken, mevsimin kış olması, günlerin kısa olması nedeni ile görmediklerinin gördüklerinden daha fazla

olacağını, Safranbolu'da geleneksel Türk yaşantısını bulacaklarını söyledi. Vali Çakır, akşam da konuklar için kına gecesi düzenleneceğini kaydetti.

Basın mensuplarına kısa bir değerlendirme yapan Vali Çakır, tanıtım açısından bu tür organizasyonların çok önemli olduğunu belirterek, "Bayramda Genelkurmay Başkanımızın gelmesi bile Karabük ve Safranbolu'nun tanıtımı açısından olumlu oldu. Her yapılan tanıtım faaliyeti faydalı oluyor. Bunun yanında turist geldiğinde zaman harcayacak, kalmasını sağlayacak olgulara ihtiyaç var. Bunu sadece benden beklemeniz yersiz. Bunu turizmciler, turizm dernekleri yapmalı. Alternatifler yaratılmalı ve turistin geldiği

zaman konaklaması sağlanmalı. Gerekli altyapı hızlıca oluşturulmalı" diye konuştu.

Safranbolu'yu Çin'de bulunan ve eski Türk kalıntılarının ve evlerinin bulunduğu küçük bir kasabaya benzeten Çinli Meryem Sarıtaş ise, Safranbolu için "Çin'in Corciası" dedi.

ÇİNLİLERİN SAFRANBOLU ÇIKARTMASI
İHA
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2009 Perşembe 10:16:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?