18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Cumhuriyet coşkusu başlıyor

KARABÜK'TE CUMHURİYET TOPLANTILARI

Karabük Valiliğince yaklaşık 2 aydır yürütülen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama çalışmaları programı netleşti.

Valilik toplantı salonunda Vali Nurullah Çakır başkanlığında tüm daire müdürleri ve sivil toplum örgütlerinin katılımıyla toplantı düzenlendi. Toplantıda konuşma yapan Vali Nurullah Çakır, Cumhuriyet bayramı kutlamalarına tüm sivil toplum örgütlerinin destek vermesini, duyurulması yönünde gerekli çalışmaları yapmasını talep ederek, "Biz Cumhuriyet bayramını daha geniş kitlelere duyurmak, halkın katılımı sağlamak bu yönde sizlerinde görüşlerini almak, sizleri de kutlamalara davet etmek için bu toplantıyı düzenledik. Davet ederlerse gideriz, etmezlerse küseriz şeklinde düşünülmemesi gerek. Ben Vali olarak her şeyi düşünemem. Kırılmak, darılmak, niye davet edilmedim yerine farklı bir anlayışla tüm herkesin kutlamalara katılmasını istiyorum" dedi. Kutlamalarla ilgili olarak sivil toplum örgütleri temsilcilerinin de görüşleri alınırken, program slayt eşliğinde anlatıldı.

KUTLAMALAR 24 EKİM'DE BAŞLIYOR

Kutlamalar Esentepe semtindeki yeni Öğretmenevinde yarın saat 09.00'da yapılacak olan satranç turnuvası ile başlayacak. Gaziler Derneği bu yıl ilk kez kutlamalar kapsamında 27 Ekim 2009 tarihinde dernek binasında nostalji sergisi açacak. Bu yıl halkın ilgisini çekmek, farklı mekanları kutlamalara dahil etmek düşüncesiyle Tüccarlar kooperatifinde 'Dünden Bugüne Yansımalar' konulu Karabük'ü tüm değerleri ile ortaya koyan sergi açılışı, 28 Ekim 2009 tarihinde saat 11.00'da yapılacak. Sergi çalışının hemen ardından aynı noktadan başlayarak Atatürk anıtında son bulacak Cumhuriyet korteji yürüyüşü yapılacak.

Yine Cumhuriyet'in kente kazandırdıkları, dünden bugüne Karabük'te yaşananlar ve belli yaş guruplarının belleklerinde kazılı bulunan özel hatıralar Milli Eğitim Tarafından Vali Nafiz Kayalı Gençlik Merkezinde 28 Ekim'de saat 14.00'da "Büyüklerle Genç Kuşağın Buluşması" başlıklı programla genç nesille paylaşılacak. Yine 28 Ekim 2009 akşamı Yenişehir, Beşbinevler ve Kayabaşı olmak üzere üç ayrı noktada fener alayı düzenlenecek.

İDİL BİRET KARABÜK'TE

Türkiye'nin yetiştirdiği ünü sınırları aşan harika Türk, harika çocuk unvanı ile anılan ünlü piyano sanatçası İdil Biret klasik müzik severler ile 28 Ekim'de Yenişehir Kültür Merkezinde buluşacak. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında ise Yenişehir Dr. Necmettin Şeyhoğlu stadyumunda etkinliklerde geçit töreni ve şiirlerin okunmasının ardından Kastamonu Sepetçioğlu halk oyunları ekibi ile Karabük belediyesi kolbastı ekibi sahne alacak. Karabük ve Safranbolu'ya sık sık gelerek ilin tanıtımına katkıda bulunan Tayfun Talipoğlu ve çok sayıda şair yazar 31 Ekim Cumartesi akşamı Yenişehir Kültür merkezinde sanatseverlere şiir tadında bir gece yaşatacaklar.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2009 Cuma 14:18:05
Güncelleme :23 Ekim 2009 Cuma 14:24:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?