23
Mayıs
2024
Perşembe
KARABÜK

Cumhuriyet ödülleri verildi

CUMHURİYET ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Cumhuriyetin ilanın 87. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında yapılan kültürel ve sportif faaliyetlerde dereceye giren 62 yarışmacıya yapılan törenle ödülleri verildi.

Geçen hafta Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sırasında hava muhalefeti nedeniyle değişik dallardaki yarışmalarda dereceye giren öğrencilere verilemeyen ödülleri düzenlenen törenle verildi. Karabük Demirçelik Lisesi'nde yapılan etkinlikte konuşma yapan Karabük Valisi İzzettin Küçük, cumhuriyetin, toplumun köyünde, kasabasında veya bir şehrinde yaşayan bir çocuğun emeği ve alın teriyle okuyarak en tepeye tırmanabilme hakkı olduğunu söyledi.

Gençlerin dersini çalışıp yatan geçlerden ziyade hobilere de yöneltilmesi gerektiğini anlatan Küçük, "Krallıkta eğer kral ailesinde doğmamışsanız, istediğiniz kadar istekli, istediğiniz okulu bitirin, istediğiniz şekilde çalışın fark etmez bu hakkınız yoktur. Ama cumhuriyet millete, insanlara buradaki okullardan yola çıkarak devletin teknisyeni çıkabilirsiniz, ekonomik olarak en büyük Holdinge de sahip olabilirsiniz veya düşünce hayatında en büyük yazar olabilirsiniz. Bu sizin tamamen çalışmanıza, kabiliyetinize bağlıdır, işte cumhuriyet budur. Onun için kıymetli ve buna sahip çıkmalısınız. Devlet sadece şöyle yada böyle yürütülüyor meselesi değildir" dedi.

Konuşmalarından ödül törenine katılan Vali İzzettin Küçük, İl Jandarma Komutanı Albay Ufuk Nayır, Emniyet Müdürü Ahmet Turan Temel, Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Çetin ile İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Nevzat Türkkan tarafından öğrencilere madalya ve çeşitli hediyeler takdim edildi. Ayrıca, Fransa'da düzenlenen Yıldızlar Bayan Boks Şampiyonası'nda 50 kilogramda Avrupa 3.'si olan Merve Özge Arslan'a Vali Küçük tarafından madalya takdim edildi.

CUMHURİYET ÖDÜLLERİ VERİLDİ
CUMHURİYET ÖDÜLLERİ VERİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2010 Pazartesi 15:09:00
Güncelleme :1 Kasım 2010 Pazartesi 15:14:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?