18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Devlet aldı köylü yapıyor

Karabük'ün Safranbolu ilçesine bağlı Bostanbükü köyü Karşıyaka Mahallesi'nde devlet tarafından alınan taş parkeler, köylüler ve muhtar tarafından döşeniyor.

İmece usulü yapılan Devlet- Köylü işbirliğinde Safranbolu Köylere Hizmet Getirme Birliği tarafından köyün çamur deryasından kurtulması için taş parkeleri alınırken, köy halkı ise hane başı 200 TL vererek işçiliğini de kendisi yapıyor.

Yıllardır köyün yolarının yağan bir yağmur sonucu çamur deryasına döndüğünü söyleyen köy muhtarı Yaşar Başaran, "Safranbolu Köylere Hizmet Getirme Birliği tarafından köyümüz için 4 bin metrekare taş parke aldı. İşçiliğini burada köy ve muhtarlık olarak biz üstlendik. Mütahitimizle birlikte köyün mahalle yollarını parke ile döşeyerek 21. yüzyılda daha modern bir şekilde ayağına çamur deymeden bir yolda yürüyecek. Çok mutluyuz. Mahalle sakinlerimiz büyük destek verdik. 4 bin metrekare parkenin bize maliyeti 55 bin TL. Her şeyi devletten beklemek lazım. Köyümüzdeki mahalle hanelerinden 200'er TL para toplayarak işçiliğini de biz üstlendik" dedi.

Çelikkaya İnşaat Müdürü Abdullah Çelikkaya ise, "Köyle hizmet birliği tarafından parkesi alınan Bostanbükü köyüne kendileri de işçilik ve kamyon kepçe ile ellerinden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz. Yaklaşık 3 bin metrekarelik alanı bitirdik. Kalan bin metrekare alanı da bitirerek köylülerimizi çamursuz bir yolda yürüteceğiz" diye söyledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2009 Cuma 18:15:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?