18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Devlet Hastanesi'ne üç belge

KARABÜK DEVLET HASTANESİ'NE ÜÇ BELGE

Karabük Devlet Hastanesi geçtiğimiz ay mükemmellikte yetkinlik belgesinin ardından, ISO 14001 Çevre yönetim sistemi belgesi, 18001 İş Sağlığı ve güvenliği belgesi ve ISO 9001-2008 Kalite yönetim sistemi belgelerini alarak Türkiye'de bir ilke imza attı.

Karabük Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Nurullah Soyhan, Türkiye'nin öncü ve ilklerini yapan hastane olduklarını,hedeflerinin ise 2010 Avrupa Başarı ödülü almak olduğunu söyledi. Başhekim Op.Dr. Nurullah Soyhan, Karabük'te değil Türkiye'de ilklere imza atan hastane olarak, yine çevreyi koruma adına Türkiye'nin çevre konusunda en uzman Kurumları olan TUÇEV ve TEMA ile karşılıklı protokoller imzalandığını, amaçlarının Karabük'ü Türkiye gündemine taşımak olduğunu belirtti. Karabük Devlet Hastanesi ilk kez üç belgeyi aynı anda alarak önemli bir başarıya imza atarken, Hastane Başhekimi Dr. Nurullah Soyhan, Karabük Devlet Hastanesinin aynı anda üç belgeyi alan Türkiye'de ilk hastane olduğunu, hedeflerinin 2010 Avrupa Başarı ödülü almak olduğunu ifade ederek, "5 Ekim 2009 tarihinde TSE bir gurup denetçi Karabük Devlet Hastanesi'ne gelerek bir takım denetlemeler yaptı. Yapılan denetimler ve incelemeler sonrasında Hastanemize ISO 9001-2008 Kalite Yönetim Sistemi sertifikası verildi.Aynı zamanda Hastane ISO 14001 Çevre Yönetim sistemi Belgesini de almaya hak kazandı. Hizmet üretirken çevreye zarar vermemek, çevre sağlığını ve insan sağlığını korumak temel politikamız. Biz bu konudaki duyarlılığımızı yazılı hale getirerek tüm çalışanlarımızı bilgilendirdik, eğitimler düzenledik. Karabük Devlet hastanesi bu süreçte çevreye zarar veren tehlikeleri ve faktörleri tek tek inceledi, analiz etti, bunları önlemek için nasıl tedbirler alınabilir ortaya koydu, stratejik planlar hazırladı. Hazırlanan planlar çerçevesinde teknik ekip oluşturdu. Artık sağlık hizmetlerini verirken, çevreye zarar vermeden, çevreyi en az kirleten hastane olarak örnek olacağız. Karabük devlet hastanesi bu konuda sistemlerini sürekli kontrol etmekte, sistem sürekli geçerli tutulmaya çalışılmaktadır" dedi.

18001 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YÖNTEMİ

Hastanenin son olarak yapılan denetimler sonrasında 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği belgesi de aldığını belirten Soyhan, hastanedeki çalışma koşulları nedeni ile her gün binlerce sağlık çalışanının olumsuzluklarla karşılaştığını, bu durumun hastaları da etkilediğini belirterek, bu yönde alınan tedbirlerin çalışan yanında, hastaya da büyük fayda sağlayacağını söyledi. Aynı zamanda hasta güvenliği sistemi, çatışma sistemi ve stres sistemi oluşturduklarını da sözlerine ekleyen Soyhan, "Bunlar hepsi ekstra şeylerdir. Karabük'ün ürettiği değerlerdir. Tüm bu çalışmalar yönetim sistemleri açısından, hastaya en iyi hizmeti verme açısından çok önemli. Bugün bunları başaramayan kurum ve kuruluşlar hiçbir zaman başarılı olamazlar" diye konuştu.

TUÇEV VE TEMA İLE PROTOKOL

Karabük'ü Türkiye gündemine taşımayı hedeflediklerini belirten Soyhan, hastanenin çevreyi koruma, çevre adına güzel şeyler yapmak için Türkiye'nin çevre adına önde gelen kuruluşlarından olan TUÇEV ve TEMA ile protokol imzaladığını, bu protokoller çerçevesinde önümüzdeki aylarda Çevreye yönelik sempozyumlar ve seminerler düzenleyeceklerini belirtti.

KARABÜK DEVLET HASTANESİ'NE ÜÇ BELGE
İHA
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2009 Çarşamba 14:17:00
Güncelleme :2 Aralık 2009 Çarşamba 14:58:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?