18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Devlet hastanesinin yükü çok ağır

Karabük Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Nurullah Soyhan, hastanenin Türkiye ortalamasının çok üstünde muayene hizmeti verdiğini kaydederek, "2006 yılında 447 bin, 2007 yılının ilk 6 ayında ise 290 bin hastaya bakıldı" dedi.

Devlet Hastanesi Başhekimi Nurullah Soyhan, makamında düzenlediği basın toplantısında hastanenin çalışmaları ve yapılan yenilikler hakkında bilgiler verdi.

Soyhan, hastanenin yükünün ağır olduğunu ve bu ağırlığa göre hizmet çalışmalarını hızlandırdıklarını söyleyerek, "Yaptığımız yeni yatırımlarla halkımıza en iyi sağlık hizmetini vermeye çalışıyoruz. Bugün Karabük Devlet Hastanesi bir hastane olmaktan çok üniversitelerin eğitim hastanelerinin seviyesine çıkmaya başlamıştır. Yaptığımız yenilikler sonrasında hastalarımıza daha iyi sağlık hizmeti sunarken, onları hiçbir zaman ekonomik çıkar olarak görmedik. Bu kurum önce Allah'ın sonra milletindir. Biz bu yolda hizmetimizi yürütüyoruz. Sağlık hizmetleri insanlarımız için vazgeçilmez bir hizmettir. Bölgemizde sağlık hizmetleri ile ilgili hizmetin en kalitelisini vermeyi görev edinen hastanemizde gerek hastalarımız ile hasta yakınlarının, gerekse hizmetlerin devamlılığı ve ulaşılabilirlik açısından iletişim hizmetlerinin önemi büyüktür. Hastanemizde hizmet veren bin 200 abone kapasiteli ve halen 400 abone ile hizmet veren dijital telefon santralimiz 2007 yılı eylül ayında yeni teknolojiye uyarlanarak daha kullanışlı hale getirilmiştir. Hastanemize bu yapılandırmanın maliyeti 20 bin YTL 'dir. Hastanemizde kullanılan telefon santrali hem hastalarımızla, hem de personelimizle olan iletişimimizi daha kolay hale getirmiştir" diye konuştu.

Başhekim Soyhan ayrıca, geçen yıl başladıkları yatakların yenilenmesi çalışmalarının tamamlandığını, toplamda 269 adet hastane karyolası ile 13 adet acil servis sedyesini kullanıma sunduklarını belirtti. Soyhan, "Bu yatırımın hastanemize maliyeti yaklaşık 1 milyon YTL civarındadır. Bu yatırım sayesinde, hastanemizde misafir olarak gördüğümüz hastalarımıza, evlerindeki rahatlığı sunmayı ve gerekli tıbbi müdahaleleri en uygun şekilde ve en kısa zamanda uygulamayı amaçlıyoruz. Yoğun bakım ünitelerinde ve servislerde kullanılmak üzere tasarlanmış olan bu karyolalarda tüm fonksiyonlar elektro-mekanik motorlar vasıtasıyla yapılmaktadır. Yükseklik ayarları ve baş aşağı pozisyonu elektro-mekanik kolon motorlarla, sırt ve ayak ucu pozisyonları yine elektro-mekanik motorlar vasıtasıyla sağlanır. Hafızalı kontrol ünitesi sayesinde tüm elektro-mekanik hareketler, tek tuş ile hastanın sarsılmadan yavaşça hareket etmesini sağlar. Elektrik kesintilerine karşı anında devreye giren, şarj edebilen akü her karyolanın kesintisiz hizmet vermesini sağlamaktadır" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2007 Çarşamba 17:58:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?