18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Diaybet ve obezite eğitim kursu

Sağlık Bakanlığı'nın "Ulusal Diyabet ve Obezite" programı kapsamında, Karabük'te 3 gün sürecek "Diaybet ve Obezite Eğitim Kursu"
başladı. 

Büyük Kulüp'te düzenlenen kursa, İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Utkan Taşdemir, Zonguldak, Bartın ve Karabük'te görev yapan uzman doktorlar katıldı. Eğitim kursuna Prof. Dr. Muzaffer Altındaş, Op. Dr. Nilay Alacalı, Yrd. Doç. Dr. Hulusi Atmaca, Prof. Dr. Nazif Bağrı Açık, Yrd. Doç. Dr. Fatma Demirel, Doç. Dr. Ali İpbüker, Uzm. Dr. Berrin Karadağ, Prof. Dr. Zeynep Oşar, Dyt. Dr. Şule Şakar, Uzm. Dr. Serap Yalın da konuşmacı olarak katılıyor. 

Kursta, diyabetin epidemiolojisi tanı ve sınıflanması, diyabette metabolik hedefler, acil komplikasyonları, nüopati, diyabette ayak ve
tedavisi, diyabette hipoliseiler, diyabetin OAD tedavisi ve yeni OAD'lar, diyabet ve gebelik, diyabette cerrahi girişimler, obez hastaya yaklaşım, insülin tedavisi ve yeni insülinler şişmanlık, sınıflama, etyoloji genetik, yeme bozuklukları ve yeme alışkanlıklarıyla obezite tedavisinde yaşam şekli ve çevre faktörleri değişikliği ile obezitenin ilaçla tedavisi konusunda katılımcılara bilgi verileceği öğrenildi.
iha
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2006 Cumartesi 18:42:19
Güncelleme :11 Kasım 2006 Cumartesi 18:46:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?