18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Direkçi'den TSO'ya ziyaret

Karabük Valisi Can Direkçi, Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaretinde, Karabük'ün Teşvik Yasası kapsamına girememesi nedeniyle ağlamaya gerek olmadığını söyleyerek, "İldeki sorunların çözümünde, bilinçli heyecanı, dalga dalga tüm şehre yayarak, birlik beraberlik içinde vatandaşlık duyarlılığını en üst seviyeye çıkarmaya önem vermeliyiz" dedi. 

Vali Can Direkçi, Karabük TSO ziyaretinde, Meclis Başkanı Ahmet Soykök ve TSO Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Akyüz'den sorunlar hakkında bilgi aldı. TSO Meclis Başkanı Ahmet Soykök, "Karabük'teki sanayici ve esnaf, teşvik yasası kapsamı dışında kalmamızdan dolayı çok zor durumda. Kentin en önemli sorunu işsizlik ve hava kirliliği olarak önümüzde. Organize Sanayi Bölgesi işlerlik kazanamadı. Üniversite kurulması ise bizim vazgeçilmezlerimizdendir" dedi. TSO Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Akyüz ise, işsizliğin neden olduğu aile göçünün yanı sıra, kentteki sanayicilerin teşvik kapsamı içinde olan illere yatırım yaptıklarına dikkat çekti. 

Sorunları dinleyen Vali Can Direkçi, "Ağır sanayinin beşiği olan, ülkemizdeki sanayi kültürünün ocağı Karabük'te öncelikli olarak ortak payda içindeki sorunlara çözüm bulmalıyız. Disiplin, doğruluk ve işine sahip çıkma, sanayi kültürünün bize sağladığı artılardır. Bunları kullanmalıyız. Teşvik yasası kapsamına alınamadık diye ağlamaya gerek yok. Teşvik'e giremedik diye şikayetçi olmak bize yaraşmaz. Yılmadan, bıkmadan, usanmadan yeni projeler üretmeli ve bu kent için, ülke için neler yapabiliriz diye sorunları birlik beraberlik içinde çözüme kavuşturmalıyız. Yüzde 70'i ormanlarla kaplı Karabük'te orman, turizm, hayvancılık gibi her biri bir il için kalkınma modeli olan değerlere sahibiz. Bunları nasıl artırabiliriz diye düşünmeliyiz. Bu sorunların çözümünde herkes kendi doğrusu peşinde giderse, işin içinden çıkamayız. Hava kirliliği, vahşi depolama gibi çevre konularında olduğu gibi, diğer önemli konularda da ortak heyecanımızı dalga dalga şehrin her bir tarafına yaymalıyız. Vatandaşlık duyarlılığını en üst seviyeye çıkarmalıyız. İşsizlik konusundaki en büyük sıkıntı, nitelikli insan yetiştiremediğimizden kaynaklanıyor. İnsanlarımızı nitelikli hale getirmek için yerel imkanlarla çare aramalıyız" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2006 Çarşamba 18:29:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Fehmi AKSAKALOĞLU IP: 85.108.56.xxx Tarih : 2.12.2006 12:16:05
Karabük teşvik yasası kapsamına alınmadı.Nedenlerini TSO yönetimi de biliyor.Çünkü Karabük, Organize Sanayi Bölgesi bilincine daha ulaşamadı.Bunun sıkıntılarını çekmeye mahkumlar.