18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Doğalgaz 2009'a hazır olacak

Kargaz Genel Müdürü Kasım Kahraman, Kastamonu ve Çankırı'da doğalgazın kullanılmasına başlanıldığını, Kastamonu'da bin 100, Çankırı'da ise 300 abone bulunduğunu söyledi.


KARGAZ Genel Müdürü Kasım Kahraman, yaptığı açıklamada, Karabük'te de 2009 kışından itibaren doğalgazın kullanılabileceğini belirtti.

Kahraman, BOTAŞ'ın buradaki son kontrolleri yapıp sistemin çalışır halde olduğunu kontrol ederek bunların tespitini yaptıktan sonra 15 gün içerisinde buraya kadar doğalgazı vermiş olacağını anlattı. Burayla ilgili işlemlerin genel olarak bittiğini anlatan Kahraman, şöyle konuştu: "Son kontrolleri tespitleri yapılıyor. Normalde bu sene burada hiçbir yatırımımız yoktu.


Hiçbir yatırım öngörmemiştik. Boru hatlarının dışında. Basınç düşürme ve ölçüm istasyonu 2009 yatırım programımızda vardı. Burayla ilgili hem milletvekillerimizden hem belediye başkanımızdan gelen talepler üzerine bu yatırımı 2008 programına aldık ve çalışmalara başladı. Bu istasyonun yaklaşık tutarı, keşif bedeli 1 milyon dolar. Yıl sonuna kadar buradaki istasyonu tamamlamayı hedefliyoruz. Buraya BOTAŞ gazı yüksek basınçla getiriyor. Biz BOTAŞ'ın yüksek basınçla yani 70 barla almış olduğumuz gazı, konutlarda kullanabilecek basınç seviyesine getireceğiz. Buradaki tesisle ilgili her şey yurt dışından geliyor."


Doğalgazın Karabük'e gelmesi ile ilgili bu istasyonun buraya yapılmasının büyük önem arz ettiğini anlatan Kahraman, sözlerine şöyle devam etti: "Şehir içindeki doğalgaz dağıtım faaliyetleri tamamen şirketimizin sorumluluğunda yürütülüyor. İhale şartnamesinde 5 yıllık bir süre içerisinde doğalgazın şehrin tamamına verilmesi öngörülmüştü. Biz burada öncelikli olarak doğalgazı kullanabilecek bölgelere birinci bölgelere vereceğiz. Bunlarla ilgili planlı çalışmalarımız devam ediyor.

Projelendirme çalışmalarımız tamamlandı. Bu projeler içerisinde tatbikat projelerini hazırlayacağız. Yani şehrin tüm projeleri hazır bunların bir bölümünü 2009 yatırım programı olarak ayıracağız daha sonra da bu mahalle, sokaklara ve caddelere doğalgazı vereceğiz diye duyuracağız. Birinci yıl vereceğimiz doğalgaz yatırım yapılacak bölgelere olacak. Daha sonra peyder pey şehrin her bölgesini doğalgazı kullanmaya hazır hale getireceğiz."


Kargaz Genel Müdürü Kasım Kahraman, Kastamonu ve Çankırı'da doğalgazın kullanılmasına başlanıldığını, Kastamonu'da bin 100, Çankırı'da ise 300 abone bulunduğunu söyledi.


Doğalgazın Karabük'e kadar getirilmesinin BOTAŞ'ın sorumluluğunda olduğunu anlatan Kahraman, sözlerini şöyle sürdürdü: "Gazın getirilmesi BOTAŞ'ın sorumluluğundadır. Biz gerekli alt yapıyı hazırladık. Buraya gaz geldikten sonra tüm çalışmalar şirketimiz sorumluluğunda devam edecek. Kastamonu'daki birinci etap dediğimiz yatırımlarımız bitti. Önümüzdeki günlerde gaz verme işlemini gerçekleştireceğiz."


Konutlarda gaz kullanma işleminin başladığını belirten Kahraman, şöyle konuştu: "Bin 100 civarında Kastamonu'da abonemiz var. 300 civarında abonemiz Çankırı'da var. Çankırı'da da aynı şekilde Kasım ayının ortalarına doğru Çankırı şehir merkezindeki konutlara doğalgaz arzını gerçekleştirmiş olacağız. Hedefimiz 2009 yılı Eylül ayı içerisinde Karabük'ünde doğalgaz kullanımına hazır hale gelmesi. Birinci etap yatırım programı tabir edebileceğimiz bölgelerde cadde ve sokaklarda, konutlarda gaz kullanımı başlamış olacak."


Kahraman, 2009 yılı itibarıyla Nisan ayından sonra konutlarda doğalgaz tesisatlarını yapacak olan firmaların hazırlanması, bunların eğitilmesi, bunlara gerekli ortamın hazırlanması ile ilgili yatırım programları devam ederken aynı zamanda da bilgilendirme ve eğitim faaliyetleri olacağını söyledi.


Karabük Üniversitesi ve Karabük Ticaret ve Sanayi Odası iş birliğiyle düzenlenen doğalgaz tesisatçısı yetiştirme kurslarına müdahil olduklarını anlatan Kahraman, sözlerini şöyle tamamladı: "Burada doğalgazla ilgili gerekli bilgilendirmeleri yaptık. Bunlara iş imkanlarının sağlanması ile ilgili Ticaret ve Sanayi Odası ile yoğun bir işbirliği içerisindeyiz. Burada Karabük halkının kısa sürede doğalgazı kullanabilmesi için çalışmaları devam ettiriyoruz."

İha
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2008 Salı 13:25:30
Güncelleme :28 Ekim 2008 Salı 20:09:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?