18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Doğalgaz toplantıları başladı

SAFRANBOLU'DA DOĞALGAZ TOPLANTILARI BAŞLADI

Safranbolu'ya doğalgazın gelmesi için yoğun çaba gösteren Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, bu kapsamda bilinçlendirme toplantıları düzenliyor.

Mahallelerde sitelerde yapılacak toplantılarda Kar-Gaz yetkilileri vatandaşlara doğalgaz konusunda anlatımlarda bulunuyorlar. Hava kirliliğinin etkili derecede hissedildiği Safranbolu'da doğalgazın bu sene sonuna yetişmesi hedefleniyor.

Bu kapsamda dün akşam Emek ve Yeni Mahalleye doğalgaz gelmesi ile ilgili Aydınkent, Boğaziçi ve Hürkent sitelerinde bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantı Hürkent sitesi D blokta akşam saat 19.00'da gerçekleştirildi. Toplantıya Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy Başkanlık ederken Kar-Gaz yetkililerinden Cengiz Mancoğlu doğalgaz konusunda site sakinlerinin sorularını yanıtladı ve bilgiler verdi.

Bu sene söz verdiğimiz gibi mutlaka Safranbolu'ya doğal gazı getireceğiz diyen Başkan Aksoy , "Doğalgazı Safranbolu'ya kazandırma amacıyla vatandaşlarımızı bilgilendirip, bu süreçte nelerin yapılması konusunda da bilgi sahibi olacağız. Safranbolu'muzda doğalgaza olan ihtiyaç hepimizce malumdur. Bu kış, güzel, tarihi, kültür turizminin merkezi olan şehrimizin büyük bir eksikliği olan hava kirliliği ile karşı karşıyayız. Gönül ister ki bu güzel şehrimizde tarihin derinliklerinde var olan, doğanın temizliği burada yaşayan insanların kendileri ile ilgili, sağlık ve sıhhatleri ile ilgili bu güzel duyguları yeniden cereyan edebilsin. Bunu sağlayabilecek tek yol da doğalgazdır. Bu düzenlediğimiz ve bundan sonra her 3 günde yağacağımız bilgilendirme toplantıları ile de siz değerli vatandaşlarımızın aklında tek bir soru işareti dahi kalmayacak şekilde bilgilendireceğiz. Kar-gaz Yönetim Kurulu bizim yoğun çabalarımız ve girişimlerimiz sonucunda 2010 yılında Safranbolu'da şartlı yatırım kararı aldı. Şartlı denilmesinin sebebi de en baştan beri ifade ettiğimiz 2500 abone sayısına ulaşabilmek. Ben Safranbolu'daki hemşerilerimizin çok kısa zamanda bu sayıya ulaşabileceklerine gönülden inanıyorum. Bu amaçla da sizleri bilgilendirip, doğalgaz ile ilgili yaşadığımız sorunları paylaşıp, abonelikle ilgili işlemlerin başladığını da belirtmek istiyorum. Safranbolu Belediyesi olarak bu işin bütün yükünün altındayız. 2010 yılında Safranbolu'muza doğalgaz gelmesi için gerekli tüm çalışmaları belediye olarak üstleniyoruz. Bu konuda sizlere güvence olsun diye de, Safranbolu Belediyemizin bünyesinde bir doğalgaz danışma ve bilgilendirme masası hizmete açıp sorularınızı, abonelikle ilgili işlemlerinizi oradan yürütebileceksiniz. Kar-Gaz genel Müdürlüğümüzle yaptığımız görüşmelerde belediyemiz bünyesinde sizlerin bir güvencesi olarak sizlerin hizmetinde olsun istedik" dedi.

Safranbolu'da göğüs hastalıklarının hava kirliliğinden de kaynaklandığını sözlerine ekleyen Başkan Aksoy, doğalgazın şehrimize bir an önce gelmesi gerekiyor ve bu kirlilikten bir an önce kurtulmamız gerekiyor diye ifade etti.

Toplantıda vatandaşlar, tek tek sorularının yanıtlarını alırken doğalgazın önemi hakkında bilgiler edindiler. Safranbolu Belediyesinin öncülüğünde yapılan toplantıların sıklıkla devam edeceği de bildirildi.

SAFRANBOLU'DA DOĞALGAZ TOPLANTILARI BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2010 Cuma 17:53:04
Güncelleme :29 Ocak 2010 Cuma 19:09:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?