23
Mayıs
2024
Perşembe
KARABÜK

Doktoru şikayet etti

KARABÜK'TE DOKTOR HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Karabük Devlet Hastanesi'nde ortopedi uzmanı olarak görev yapan Dr. Hüseyin İ. hakkında vatandaş şikayetçi olunca doktor hakkında soruşturma başlatıldı.

Hasan Kanaz isimli vatandaş, el bileğindeki rahatsızlıktan dolayı gittiği Karabük Devlet Hastanesi'nde Ortopedi Uzmanı Dr. Hüseyin İ'e muayene olduğunu ve muayene sonrası kendisine bir el bilekliği reçetesi yazdığını belirtti.

Hasan Kanaz, yaptığı açıklamada, "Muayene olduğum doktor, bana kullanmam gerektiğini belirttiği el bilekliğini alacağım bir medikal firması ismi söyledi, fakat ben başka medikal firmasından aldım. Bilekliğin faturasını doktora imzalatmaya gittiğimde bana 'Ben sana bilekliği alacağın medikal ismi söyledim. Neden başka yerden aldın? Ben bu faturayı imzalamam. Bunu geri ver, git dediğim yerden al' dedi bana"

Dr. Hüseyin İ'nin bu konuşmasından sonra bilekliği aldığını anlatan Kanaz, medikal firmasına geri gittiğini anlattı. Hasan Kanaz, medikal yetkililerinin kendisine 'Olmaz böyle bir şey. Bu bilekliği Bakanlığın uygun gördüğü istediğin medikal firmasından alabilirsin' diye söylediklerini ve bilekliği geri almadıklarını belirtti. Bunun üzerine İl Sağlık Müdürlüğü'ne dilekçe yazdığını belirten Hasan Kanaz "Bilekliği aldığım firmanın yetkililerinin de ifadeleri benim açıklamalarım doğrultusunda alındı" dedi.

Sade bir vatandaş olduğunu ifade eden Hasan Kanaz, şöyle konuştu: "Nasıl bir doktor ki, beni yönlendirebiliyor. Bunun suç olduğunu bile bile. Bu doktordan davacıyım."

Karabük Devlet Hastanesi çevresinde faaliyet gösteren Mete Medikal ve Doğan Medikal firma yetkilileri ise, Dr. Hüseyin İ'nin belirttiği söz konusu medikal firmasına sürekli hasta yönlendirdiğini, hatta hastanedeki muayene odasında, hastanın yanından bu medikal firmasını arayarak malzeme istediğini, parasının ise hastane koridorunda hastadan tahsil edildiği iddialarında bulundular. Hatta bu iddiaları Sağlık Bakanlığı'na, Karabük Valiliğine ve İl Sağlık Müdürlüğü'ne yazılı belirttiklerini açıkladılar.

İl Sağlık Müdürlüğü ise, hem Cumhuriyet Savcılığı'na söz konusu doktor hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu, hem de soruşturma açıldığını belirtti.

Geçen aylarda da, Safranbolu Devlet Hastanesi'nde iki doktor, hastalarını bazı eczanelere yönlendirdiklerinden dolayı tutuklanmışlardı.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2011 Çarşamba 14:13:02
Güncelleme :17 Haziran 2011 Cuma 13:25:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Helal IP: 88.224.240.xxx Tarih : 21.06.2011 01:25:35

Helal oslun.Hemşehrime böyle davacı olunacakki o doktorlarda yola gelecek...