21
Mayıs
2024
Salı
KARABÜK

Duble yola yakın takip

KARABÜK'TE BÖLÜNMÜŞ YOL ÇALIŞMALARI

Karabük Valisi Nurullah Çakır ve Karayolları Kastamonu Bölge Müdürü Murat Boydaş ile birlikte Karabük- Kastamonu Karayolu, modern kavşak ve Safranbolu - Karabük arasında devam eden duble yol ve asfalt çalışmalarını yerinde inceledi. Karabük - Kastamonu karayolu üzerinde modern kavşakta incelemelerde bulunan Vali Çakır, burada Karayolları kontrol şefi Aykut Mutlu'dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Mutlu, 2008 yılı itibari Karabük ili içersinde 40 kilometre bölünmüş yol projelendirdiklerini belirterek, "2008 yılı Şubat ayı itibari ile Toprakcuma yolundan itibaren başladığımız 12 kilometre bölünmüş yolu bugün itibari ile tamamladık. 2009 yılında da için hedeflemmiş olduğumuz 10 kilometre yola ulaşmış bulunmaktayız. Yapım çalışmalarımız 3 ayrı şantiye üzerinden devam ediyor. Birinci kısım çalışmamız Çevrikköprü- Toprakcuma köprüsü kısmı bu yıl tamamlanacak, ikinci kısım Çevrikköprü - Balıklarkayası mevkisi, üçüncü kısım ise Safranbolu modern kavşaktan başlayıp Eflani kavşağına kadar devam etmek. Programımıza göre 3 yıllık çalışma sistemimize göre bu yıl 40 kilometrelik bölünmüş yolu bitirmeyi hedeflemekteyiz" dedi.

Karayolları Kastamonu Bölge Müdürü Murat Boydaş ise açıklamasında şunları söyledi: "Acil eylem planı kapsamında bölünmüş yol çalışması olarak Karabük'te planladığı çalışmalar devem etmektedir. Ancak bu sene mevsim itibari ile hedeflediğimiz uzunluğun belki bir nebze gerisinde kalacağız. Çünkü Haziran ve Temmuz ayı asıl çalışma yaptığımız mevsimdi ancak hava muhalefetleri nedeniyle gecikme yaşadık. Fakat hem vardiya sistemi getirerek, hemde işin üzerine biraz düşünerek bu sene tamamlamayı hedefliyoruz. Karabük için önemli olan şehiriçi trafiği zihniyetinde hizmet veren Toprakcuma köprüsüne kadar olan bu yol 2010 senesinde tamamen biterek hizmete girecektir. Diğer yandan özellikle Karabük - Safranbolu arasında asfalt çalışmalarımız devam ediyor. Herhangi bir ödenek sıkıntımız yok ama havalar müsait olduğu sürece çalışmalar tüm hızıyla devam edecek."

Vali Nurullah Çakır ise "Bugüne kadar bütün tereddütlere rağmen mütaahitlerimizin ödenekleri ile ilgili sıkıntıları olmadı. Bölünmüş yollarla ile ilgili ödeneklerin gelmesinden dolayı hükümetimize teşekkür ediyorum. 2 köprü nedeniyle çalışmaların bir kısmı önümüzdeki yıla kalıyor. Bu köprülerin biri tarihi köprü olduğundan kuruldan geçmesi gerekiyor. Bostanbükü, 100 evler ve Kılavuzlar bölgesinde bu kış toprak çalışması yapılacak, seneye asfaltlama çalışması yapılacak. Artı Üniversitemizin olduğu kısımda ise alt geçidini bu çalışmaya ekledik. Eflani yol kavşağı ihalesi yapıldı çalışmaları başladı. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye belirtti.

OKUL ÖNÜNE ÜST GEÇİT PROJESİ

Karabük Valisi Nurullah Çakır ve Karayolları Bölge Müdürü Murat Boydaş Karabük - Kastamonu karayolu üzerinde bulunan Fen Lisesi ve Zübeyde Hanım Anadolu Lisesi'ne geçerek öğrencilerin okullara geçişi için üst geçitin yeri noktasında araştırma yaptı. Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili ve Milli Eğitim Müdürü Mehemt Beşler'inde katıldığı incemelede ilk etapta üst geçidin yerinin belirlenmesi konusunda çalışma yapılması kararı alındı. Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Belediye olarak üst geçidi kendilerinin yapmak istediklerini ancak ellerinde gerekli mühendislerin olmamasından dolayı Karayolların bağlantı üst geçit için bağlantı noktaları ve istinat duvarlarında yardımcı olmalarını istedi.

KARABÜK - SAFRANBOLU ARASI 90 BİN TON ASFALT KULLANILACAK

Vali Çakır ve Bölge Müdür Boydaş son olarak Karabük Safranbolu karayolu üzerinde 2009 yılında programa alınan ve 90 bin ton sıcak asfalt yapımına başlanan yolda incelemelerde bulundu.

Karayolları bölge Müdürü Murat Boydaş, beton, sıcak asfalt karşımı bizim için önemli bir çalışma diyerek, "Daha önce bu kısımda yollarımız sati asfalt kaplamalıydı. Her sezon sürekli bakım ve yama çalışmaları yapıyorduk. Bu sene Kasım ayı sonu itibari ile son kaplama asfalt hariç kalıcı bir asfalt yapıyoruz. Bu asfaltın maliyeti çok yüksek. Önümüzdeki sene Temmuz ayında ise ince ve son kaplama asfaltımızı da attıktan sonra kalıcı bir asfalta kavuşacaktır. Bu asfaltın tonu 100 - 120 lira arasında değişiyor ve yaklaşık 90 bin ton asfalt kullanacağız" dedi.

KARABÜK'TE BÖLÜNMÜŞ YOL ÇALIŞMALARI
KARABÜK'TE BÖLÜNMÜŞ YOL ÇALIŞMALARI
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2009 Çarşamba 19:58:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?