18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Eczaneler kepenk kapattı

KARABÜK'TE ECZANELER KEPENK KAPATTI

Türkiye genelinde eczanelerin bir günlük işyeri açmama eylemine Karabük'teki eczacılarda katıldı.

Sağlık Bakanlığı'nın, 4 Aralık 2009 tarihinden itibaren kamu kurum ıskontolarını yüzde 11'den yüzde 24'e çıkartma kararı almasından dolayı işyeri açmama kararı alan Türkiye Eczacılar Birliği, hükümetin bu kararından geri adım atması için bugün kepenk kapatma eylemi başlattı.

Karabük'te il genelinde de eyleme destek verilirken, 48 eczaneden 5'i vatandaşların mağdur olmaması için nöbetçi olarak hizmet veriyor. Diğer eczaneler ise alınan karar doğrultusunda işyerlerini açmayarak uygulamayı protesto etti. Eylemden dolayı vatandaşlarla bir sıkıntılarının bulunmadığını belirten 26. Bölge Kastamonu Eczacılar Odası Karabük İl Temsilcisi Serpil Bulut, halkın mağdur olmaması için il genelinde toplam 5 eczanenin nöbetçi tutulduğunu vurguladı.

Bulut, "Devlet bizden yüzde 1.5 tasarruf istiyor, bu halkı kurtaracaksa yapalım. Aynı şekilde hükümette kendine düşeni yapmalı. Katkı payları 3 liradan 8 liraya çıktı. O zaman hükümet bunda da indirime gitsin. Hükümet yaptığı uygulamalarla vatandaşla halkı karşı karşıya getiriyor. Vatandaşlar bizi tahsilatçı gibi görüyor. Asıl konu ilaç tasarrufu. Yazılımda kısıtlamalara gidilsin isteniyor. Sağlık sisteminin doğru planlanmamış olmasından kaynaklı oluşan açıkları ne biz, ne hastalarımız oluşturdu. Bedelinin de hastalarımıza ve bizlere ödetilmesine izin vermeyeceğiz" dedi.

Bir basın mensubunun "Sağlık bakanlığı tüm eczacılarla olan sözleşmeleri iptal ederiz açıklaması var buna ne diyorsunuz" şeklindeki sorusunu Bulut, "İptal etsin. 24 bin eczane var. Önümüzdeki günlerde Türkiye Eczacılar Odasının Genel Kurulu var. Tüm her şey genel kurulda gözden geçirilecek" diye cevap verdi.

KARABÜK'TE ECZANELER KEPENK KAPATTI
KARABÜK'TE ECZANELER KEPENK KAPATTI
İHA
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2009 Cuma 14:45:03
Güncelleme :4 Aralık 2009 Cuma 17:10:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?