23
Mayıs
2024
Perşembe
KARABÜK

Eda Nur'un ölümü inceleniyor

BAŞINDAN VURULARAK ÖLEN ÇOCUK

Yaklaşık 10 gün önce evinin yakınında traktör römorku üzerinde oynarken başından vurularak ölen Eda Nur Avcı'nın olayını araştırmak üzere CHP'nin Meclis İnsan Hakları Komisyonu üyeleri Karabük'e geldi.

Olayın meydana geldiği bölgeye yakın 125. Jandarma Alay Komutanlığı atış alanları olduğundan dolayı küçük kızın askerlerin silahından çıkan mermiyle öldüğü iddia edilmişti. Konuyla ilgili durumu incelemek üzere CHP'nin Meclis İnsan Hakları Komisyonu üyesi CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin ve CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemur küçük kızın ailesiyle görüştü.

Safranbolu ilçesine bağlı Aşağıçiftlik köyü Kurttepe mevkiinde aileyi ziyaret eden milletvekilleri, acılı aileye baş sağlığı dileyerek durumu araştırmak üzere geldiklerini söyledi.

Milletvekilleri olayın meydana geldiği yerde acılı baba Yusuf Avcı'dan konuyla ilgili bilgi aldı. Milletvekillerine olayı anlatan baba Yusuf Avcı, şöyle konuştu: "Olaydan sonra burada mermi bulup savcıya teslim ettik. Biz iddiamızda kararlıyız. Biz ihmalin peşindeyiz. Şimdi Adli Tıp Kurumundan gelecek kesin raporları bekliyoruz. Bize 1-2 yıl önce askeri yetkililer gelerek atılanların eğitim mermisi olduğunu söyledi. Bunlardan bir şey olmaz dediler. Bizim Türkiye'de illa bir can gidecekte ondan sonra mı

tedbir alacak. Olay sonrası Alay Komutanı taziye ziyaretine geldi."

Meclis İnsan Hakları Komisyonu üyesi Milletvekili Ahmet Ersin de, şunları söyledi: "Karşına bir hedef koyuyor ateş ediyorsun. Merminin nereye gittiği belli değil. Daha aşağıda evler var. Başka bir yer yok mu da burada atış yapıyorlar. Bu tamamen büyük bir ihmal. Kendileri merminin buraya düştüğünü biliyorlar. Atış alanının insanların yaşadığı yere yakın olması büyük bir ayıp. Büyük bir aymazlıkla kızını kaybetmişsin."

Burada ihmal, tedbirsizlik olduğunu anlatan Ersin, sözlerine şöyle devam etti: "Bunun mutlaka bir sorumlusu olması lazım. Buradan bu atış alanını kaldıracaksın. İstediğin kadar duyuru yapman bir işe yaramaz. Şu ana kadar hiç yapmamışsın, şimdi belediye hapörlerinden duyuru yapacaksın. Senin ne hakkın var insanlara kaçın atış yapacağım dersin. Bu yanlışın biran önce düzeltilmesi gerekiyor."

Anne Naciye Avcı ise gözyaşları içinde gazetecilere kızının vefat edeli dokuz gün olduğunu ve çok özlediğini söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü: "Her gün sırtında çantayla gezerdi. Hep öğretmen olacağım derdi. O gün yengesi ile yatmıştı. Kızım neden dışarı çıkmıyorsun dedim. Oda dışarı çıkacağım dedi. Daha sonra beraber dışarı çıktık ve güle oynaya babasının yanına gitti. 10 dakika sonra babasının kucağında kanlar için de geldi. Yetkililerden sadece bu olayın sorumlularının bulunmasını istiyorum."

Milletvekilleri Ersin ve Ertemur daha sonra Safranbolu Kaymakamı Gökhan Azcan ve ardından Karabük Valisi İzzettin Küçük'ü ziyaret ederek konu hakkında bilgi aldılar.

BAŞINDAN VURULARAK ÖLEN ÇOCUK
BAŞINDAN VURULARAK ÖLEN ÇOCUK
BAŞINDAN VURULARAK ÖLEN ÇOCUK
BAŞINDAN VURULARAK ÖLEN ÇOCUK
BAŞINDAN VURULARAK ÖLEN ÇOCUK
İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2010 Cuma 17:25:03
Güncelleme :12 Kasım 2010 Cuma 19:01:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?