21
Mayıs
2024
Salı
KARABÜK

EF-DER 3. Olağan Genel Kurulu

Kısa adı EF-DER olan Eflanililer Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Karabük Şubesi 3. Olağan Genel Kurulunu Havuzlu Handaki Dernek lokalinde gerçekleştirildi.


Divan Başkanlığını Eflani Belediye Başkanı İbrahim Ertuğrul, Sekreterliklerini ise İsmail Konuşkan ve Ali Rıza Kahveci'nin yaptığı genel kurulda ilk konuşmayı yeni başkan Hüseyin Nuri Karakaş yaptı. Yeni bir yönetimle Eflani için güzel hizmetlere imza atmak istediklerini belirterek bir değerlendirme yapan Karakaş, "Öncelikle beni bu göreve layık gördüğünüz için hepinize sonsuz teşekkür ediyorum.

Güzel Eflani'miz için el ele, gönül gönüle verip bundan sonra daha güzel hizmetler ürütmek için bu göreve talip olduk. Bilindiği gibi 2005 yılında kurulan Derneğimize Faruk Kartal arkadaşımız çok güzel hizmetler vermiştir. Bizim amacımızda derneğimize yeni yönetimimizle yeni bir ivme kazandırmaktır. İşte bu doğrultuda Karabük Üniversitesinin bir kolunun Eflani'ye kazandırılması, Eflani Turizmini geliştirmek için çalışmalar yapılması ve en önemlisi devlet destekli organik tarımın geliştirilmesidir.

Eflani ilçemizde 57 bin hektar alan bulunmaktadır.Bu alanın 26 bin hektarı kullanılabilir durumda tarım alanıdır. Biz şu anda bu alandan sadece 6 bin hektarını doğrudan gelir desteğinde kullanabiliyoruz. Oysa ki geride binlerce hektar daha kullanılabilir alan var. Bu alanlardan 15 bin hektar yani 150 bin dönüm araziyi kullanabilirsek yılda en az 30 bin ton buğday kaldırabiliriz. Bu anlamda da organik tarım desteği alabilirsek Eflani ekonomisini düzlüğe çıkarırız. Benim bu yönde ki hesaplarıma göre yılda 1.5 milyon TL gelir elde ederiz ve bununda yüzde 10'u bize kalırsa İlçemize büyük bir girdi olur" dedi.


Kongrede son konuşmayı yapan Eflani Belediye Başkanı ve aynı zamanda Divan Başkanı olan İbrahim Ertuğrul, "Eflanimiz dernekçilik konusunda 5-6 yıldır ön plana çıkmış ve bu doğrultuda yaklaşık 20'e yakın derneğimiz mevcuttur. Öncelikle ben bugünkü toplantıda bir yorgunluk ve bezginlik gördüğümü ifade ediyorum" diyerek, " Eflani Doğa ve Kültür Şenliklerinin 3.'sünü bu yıl yapacağız. Bilindiği gibi krizin de etkisiyle sıkıntılı bir dönem yaşıyoruz.Buna rağmen belediye meclis üyelerimiz bizi kırmadılar ve bu şenliklerimizi Kaymakamlığımız ile birlikte bundan sonra geleneksel halde sürdürmeyi planlıyoruz. Bu şenliklerde ki amacımız,şehir dışında bulunan hemşehrilerimizi bir araya getirmek ve Eflani Turizmini ön plana çıkarmaktır. Bu yıl hepsinden daha güzel bir program hazırladık ve yakında davetiyelerimizi ulaştıracağız" diye kaydetti.


Tek liste ile gidilen Kongrede tamamlanan konuşmaların ardından yeni başkanlığa Hüseyin Nuri Karakaş getirilirken yönetim kuruluna ise, Satı Semerci, Osman Çetinkaya, Erol Karadeniz, Dr. Faruk Öztürk, Mehmet Yıldırım, Orhan Esen, Osman İnce ve Adnan Karayakalı seçilirken, Denetim Kuruluna ise Mustafa Çelenli, Faruk Kartal ve Basri Aydın görevlendirildi.

İha
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2009 Pazar 09:44:29
Güncelleme :7 Haziran 2009 Pazar 09:54:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?