18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Eflani'de bandırma günü

Karabük'ün Eflani ilçesi Belediye Başkanı İbrahim Ertuğrul, ilçede bandırma günü yaptı.

İlçede düzenlenen bandırma gününe, Karabük Valisi Can Direkçi, Emniyet Müdürü Zekeriya Kahraman, Karabük Belediye Başkanı Hüseyin Erer, Safranbolu Belediye Başkanı Nihat Cebeci, Yortanpazarı Belde Belediye Başkanı Yılmaz Tiryaki, Ovacuma Belde Belediye Başkanı Abdullah Deniz, Daire Müdürleri ile çok ayıda davetli katıldı.

Bandırma ülkenin bir çok yöresinde yapıldığını ancak en güzelinin Eflani ilçesinde yapıldığını belirten Eflani Belediye Başkanı İbrahim Ertuğrul, "Hindi eti besin değeri yüksek, kolesterolü düşük beyaz et grubunda yer alıyor. En lezzetlisi de ülkemizde ün yapmış olan ilçemizde yetişen hindiden yapılıyor" dedi.

Karabük Valisi Can Direkçi bandırma ikramı sırasında yaptığı konuşmada, Eflani ilçesinin geçmişten bugüne çok önemli gelenekleri olduğunu ve yaşatılmaya çalışıldığını belirtti. Konuşmaların ardından Vali ve beraberindekiler Eflani hindisinden yapılan bandırmayı afiyetle yediler. Heyet daha sonra kar ile kaplı ilçede küçük bir gezi yaptı. Vali Direkçi ve beraberindeki heyet aşırı soğuklardan donan Bostancık gölüne hayran kalarak anı ölümsüzleştirmek için hatıra fotoğraf çektirdiler.

iha
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2008 Pazartesi 14:41:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?