22
Mayıs
2024
Çarşamba
KARABÜK

Eğitim Bir-Sen'liler Filistin için yürüdü

Karabük Eğitim Bir-Sen, İsrail'in Filistin'de yaptığı katliamı protesto etti.

Eğitim Bir-Sen Karabük Şubesi üyeleri Güven Kavşağı'ndan Karabük Belediyesi önüne kadar yürüdüler. Sendika üyeleri, ellerinde taşıdıkları pankartlarla slogan atarak, İsrail'in Filistin'e yaptığı saldırıyı protesto etti.

Şube Başkanı Mustafa Cünük okuduğu basın bildirisinde, "Yıllardır Filistin'de tecrit politikası uygulayan, terörist eylemlere girişen İsrail, bir defa daha vahşi yüzünü göstermiştir. İsrail'in Gazze'de okullara ve evlere düzenlediği hava saldırılarında 350'nin üzerinde masum insan hayatını kaybetmiş, bin 700'ü aşkın kişi ise yaralanmıştır. Bu bir insanlık suçudur. Menfur saldırıyla işgalci İsrail, başta İslam alemi olmak üzere tüm insanlığın nefretini kazanmış, dünyanın birçok yerinde olduğu gibi toplumumuzda da infiale yol açmıştır. Dünyanın tek terörist devleti olan İsrail'in masum Gazze halkına yönelik saldırısını lanetliyoruz.

Medeniyetler ittifakından bahseden, dünya barışı ve özgürlük çağrıları yapan Batı dünyasının sahte yüzü, İsrail'in gerçekleştirdiği katliamlara sessiz kalmasıyla bir kez daha ortaya çıkmıştır. Bir yandan barıştan söz eden diğer yandan masum insanları katleden İsrail'in terörist yüzünü artık bütün dünya görmelidir. Üç maymunu oynayan batılı devletler bir yana, İslam coğrafyasının merkezinde sayılan Filistin'de akan Müslüman kanının durdurulmasında yıllardır bir türlü harekete geçmeyi beceremeyen Müslüman toplumların bu son katliam karşısında nasıl bir tutum sergileyeceğini merak ediyoruz. Bir hançer gibi Ortadoğu'nun bağrına saplanıp duran İsrail'in bu vahşeti karşısında daha ne kadar sessiz kalınacak" dedi.

Basın bildirisinin ardından protesto gösterisi olaysız olarak sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2009 Cumartesi 23:29:18
Güncelleme :3 Ocak 2009 Cumartesi 23:34:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hüseyin erdoğan IP: 88.228.56.xxx Tarih : 6.01.2009 19:04:25

Eğitim Bir Senin yapmış olduğu bu eylemi destekliyorum.Kendilerini bu duyarlılığı için tebrik ediyorum.Diğer sivil toplum örgütlerine örnek olmasını temenni ediyorum.