18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Ehliyetsiz sürücü faciası

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde dereye uçan otomobilin içerisinde bulunan 3 çocuğun cesedi çıkartılırken, otomobilin bayan sürücüsünün ehliyeti bulunmadığı öğrenildi.


Edinilen bilgiye göre, saat 13.30 sıralarında Karabük'ün Safranbolu ilçesi Aşağıtokatlı Mahallesi'nde bulunan tarihi Aşağıtokatlı Köprüsü önünde dönmeye çalışan Öznur G. (20) idaresindeki 67 ED 974 plakalı otomobil, 35 metre yüksekteki köprüden dereye uçmuş ve otomobil içerisinde bulunan sürücü Öznür G., Şirinevler Devlet Hastanesi'ne, eniştesi Nimazettin D. ise Karabük Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınmıştı. Nizamettin D.'nin çocukları Özlem D. (7), Özcan D. (4) ile yeğeni Onur Furkan A. (7) olay yerinde yaşamını yitirmişti. Kazada yaralanan sürücü Öznur G.'nin ehliyeti bulunmadığı ve eniştesi Nizamettin D. tarafından araç kullanmayı öğrettiği belirlendi. Kazanın görgü şahitleri ise aracın geriye giderken yanlış manevra nedeniyle köprüden dereye uçtuğunu ileri sürdü.

Olay yerinde ölen çocukların cesetleri polis ve vatandaşların yardımıyla otomobilden çıkarılarak ceset torbalarına konuldu. 4 yaşındaki Özcan D.'in cesedi ise yeterli ceset torbasının bulunmaması nedeniyle ablası Özlem D. ile birlikte aynı torbaya konuldu. Çıkarılan cesetler otopsi yapılmak üzere Safranbolu Devlet Hastanesi morguna götürüldü.
Yaralılardan sürücü G.'nin ciğerlerinin patladığı ve vücudunun çeşitli bölgelerinde kırıkların bulunduğu kaydedilirken, Nizamettin D.'nin ise yoğun bakım ünitesinde tedavi altında tutulduğu öğrenildi.


Polis olayla ilgili soruşturma başlattı. Safranbolu Kaymakamı Gökhan Azcan ile Safranbolu Emniyet Müdürü Hulusi Çelik, kaza yerine giderek inceleme yaptı.

iha
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2009 Perşembe 18:54:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?