18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

El emeği göz nuru sergisi

Karabük Halk Eğitim Merkezi tarafından yıl sonu sergisi açıldı. Sergide öğrencilerin bir yıl emek vererek hazırladığı el emeği göz nuru eserler sergilendi.


Karabük Halk Eğitim Merkezi bahçesinde düzenlenen törene Vali Nurullah Çakır, eşi Cemile Çakır, Vali Yardımcısı Halil Canavar, Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Mercan, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Beşler, Halk Eğitim Müdürü Burhanettin Arslan, AK Parti İl Başkanı Ömer Ayar, Daire Müdürleri ve Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri ile vatandaşlar ve kursiyerler katıldı. Törende konuşan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Arslan, 2008-2009 eğitim öğretim yılında Mesleki Kurslar, Sosyal Kültürel Kurslar, Okuma-Yazma Kursları ve Seviye Belirleme, Yatılılık Bursluluk kursları bölümlerinde toplam 38 dalda 271 kurs açtıklarını belirterek, bu kurslarda bin 689 erkek ve 3 bin 422 bayan olmak üzere toplam 5 bin 111 kişiye hizmet sunduklarını söyledi.


Açılan bu kursların tamamıyla Merkez Müdürlüğü bünyesinde olmakla birlikte, bazı kurslarda okullar, Belediye, Emniyet Müdürlüğü, Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Ceza Evi Müdürlüğü, İş-Kur İl Müdürlüğü, İl Tarım Müdürlüğü işbirliğinde açıldığını da ifade eden Arslan, “Ayrıca bu sene ilk olarak başlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Bakanlığımız arasında yapılan protokol gereği ‘İstihdam için Mesleki Eğitim Projesi’ kapsamında 8 proje hazırlanarak İş-Kur İl Müdürlüğüne sunulmuştur. Önümüzdeki aylar içerisinde bu projeleri de faaliyete geçirerek ilimizdeki işsizlerin istihdamına yardımcı olacağız. Ayrıca şuana kadar İlköğretim okullarına 280 öğrenci, Genel Liselere 896 öğrenci, Meslek Liselerine ise 116 öğrenci kayıt yaptırmış olup bu öğretim yılında bin 292 öğrenci eğitim görmektedir. Yine çok amaçlı salonumuzda Panel, Konferans, Sergi, Yarışma, Anma, Tiyatro ve buna benzer sosyal ve kültürel faaliyetlere yer verilmiş olup, şu ana kadar toplam 97 faaliyette 43 bin 400 kişiye hizmet sunulmuştur” diye konuştu.


Vali Nurullah Çakır ise, Halk Eğitim Merkezlerinin önemine değinerek, Halk Eğitim Merkezleri tarafından açılan kursların tüm mahalle ve köylerde açılmasını, bu konuda Valilik olarak gereken desteği vereceklerini belirterek, bundan böyle açılışın akşam saatine alınmasını ve güzel bir kokteyle açılış yapılmasını talep etti. Ardından Vali Nurullah Çakır ve eşi Cemile Çakır tarafından bir yıl boyunca kursiyerler tarafından yapılan Halk Eğitim Sergisi açılışı gerçekleştirildi. Vali Çakır’ın eşi Cemile Çakır, sergilenen ürünler hakkında bilgi alırken, yapılan birbirinden güzel ürünler karşısında beğenisini dile getirdi. Sergide Karabük Kapalı Cezaevinde mahkumlar tarafından yapılan Safranbolu Hükümet Konağı maketi ile birbirinden güzel gemi maketleri ile ahşap çalışmalar da göz doldurdu.

İha
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2009 Çarşamba 08:51:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?