18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Emekli Derneği'nden Vali'ye ziyaret

Türkiye İşçi Emeklileri Derneği (TİED) Karabük Şube Başkanı Celal Bulut ve yönetim kurulu üyeleri Vali Nurullah Çakır'ı ziyaret etti.


21 Şubat'ta yapılan Emekliler Derneği kongresinde emekli, dul ve yetimin teveccühünün kendilerinden yana olduğunu belirten TİED'in yeni Başkanı Celal Bulut, "Karabük'e yakışır bir seçim oldu. Derneğimizin Karabük'te 11 bine yakın üyesi var. İlimizin en büyük sivil toplum örgütlerinden bir tanesi. Derneğimizin üye sayısı 15 binlerden bu rakama düştü. Karabük'te 35 bin SSK Emeklisi, 10 bin Bağ-Kur emeklisi 5 bin de emekli sandığına bağlı emekli var. Bugün Karabük tipik bir emekli şehri.

Emeklimizin ortalama maaşı 600 TL.'nin altında. Yoksulluk ve açlık sınırının altında bir ücret alıyoruz. Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Karabük'te de emeklimizin maddi durumu iyi değil. Bu üyelerimize yardımcı olabilmek için onlara bir takım kolaylık sağlamak ve 35 bin emeklinin bir kısmını derneğimize kazandırmak için yola çıktık" dedi.


Vali Nurullah Çakır ise ziyarette "Karabük ücretli kesimin yoğun olduğu bir yer. Söylemiş olduğunuz sıkıntıların bazılarını bizler Ramazan'da, değişik bayramlarda yapmış olduğum aile ziyaretlerinde karşılaşıyoruz. Ben siz ve yönetim kurulunuzda bulunan arkadaşlarla çok güzel hizmetlere imza atacağınıza inanıyorum. Ben her zaman olduğu gibi emekli gençlerimizle beraberim" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 11 Mart 2009 Çarşamba 13:14:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?