18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Emekli öğretmenin trajik ölümü

(ÖZEL HABER) EMEKLİ ÖĞRETMENİN BAKIMSIZLIKTAN VE AÇLIKTAN ÖLDÜĞÜ İDDİA EDİLDİ

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde emekli bir öğretmenin evinde bakımsızlıktan ve açlıktan öldüğü iddia edildi.

Edinilen bilgilere göre Safranbolu ilçesine bağlı Emek Mahallesi Birlik Sitesi K Blok'ta kalan Kemal Caymaz (71) isimli emekli fizik öğretmeni, bakımsızlıktan ve açlıktan öldü.

İlk eşinden boşandığı, ikinci eşi Emine Caymaz ve üvey oğlu Erman S. ile birlikte kaldığı bildirilen emekli öğretmenin, yaklaşık 10 aydır yatalak olduğu öğrenildi. Bugün saat 15.00 sıralarında yatakta hareketsiz vaziyette yatan eşinin durumundan şüphelenen Emine Caymaz, komşusu Bahri Yavuz'dan yardım istedi.

Yaşlı adamın öldüğünü tespit eden Yavuz, polis ve sağlık ekiplerinden yardım talebinde bulundu. Polis ekipleri ve Safranbolu Cumhuriyet Savcısı'nın yaptığı ilk belirlemelerde, yaşlı adamın bakımsızlıktan ve açlıktan öldüğü tespit edildi. Kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için emekli öğretmenin cesedi, ticari bir taksinin bagajında polis eşliğinde Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Cenazenin bagajda götürülmesi, bazı komşuların tepkisine neden oldu.

Merhum ile aynı binada yaşayan Bahri Yavuz, "Emekli öğretmen uzun zamandır hastaydı. Eşi ve üvey oğlu da hasta zaten. Açlıktan ve bakımsızlıktan dolayı vücudu iyice erimiş ve kurtlanmaya başlamış. Zaman zaman biz yemek veriyorduk. Evlerinde tüpleri bile yoktu ve yemek yapamıyorlardı" dedi.

İlk olarak Kayseri'de Fizik Öğretmenliğine başlayan Kemal Caymaz'ın, Eskişehir ve İstanbul'un ardından Almanya'da görev yaptıktan sonra Türkiye'ye geri dönerek emekli olduğu belirtildi. Caymaz'ın ilk evliliğinden 2 çocuğu olduğu ve Almanya'da yaşadıkları öğrenildi.

(ÖZEL HABER) EMEKLİ ÖĞRETMENİN BAKIMSIZLIKTAN VE AÇLIKTAN ÖLDÜĞÜ İDDİA EDİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2009 Cuma 18:46:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
pamuk prenses IP: 88.232.119.xxx Tarih : 16.10.2009 23:44:13

Allah rahmet eylesin,mekanı cennet olsun. Ahireti güzel olur inşallah.Emekli öğretmenin maaşıda mı yok ki tüpünü bile değiştirememiş? Madem komşuları durumunu biliyorlar, neden gerekli yerlere, devletin kurumlarına bildirmemişler. Öldükten sonra açlıkan bakımsızlıktan öldü diyorlar.