18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Emniyetten dolandırıcılık uyarısı

Karabük Emniyet Müdürlüğü, cep telefonundan arayarak çeşitli bahanelerle kontör isteyen kişilere itibar edilmemesini istedi.


Karabük Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, vatandaşları cep telefonundan arayan bazı kişilerin emniyet görevlisi, rütbeli asker, hakim ve savcıların eşlerinin rahatsız ve taciz edildiğini belirterek kendilerinin bu kişileri yakalamak için çalışma yaptıklarını belirtti.

Bu kişilerin, telefonunun sim kartının kopyalandığını ve yüksek miktarda görüşmeler yapıldığını vatandaşlardan şüphelilerin tespiti için kontör istedikleri anlatılan açıklamada şöyle denildi: "Sizin ve başkalarının cep
telefonu numaralarını sizin adınıza teröristler kullanıyor, çok konuşma yapılıyor. Size yüklü miktarda fatura gelecek.

Biz bu şahısları tespit için Türkiye genelinde operasyon yapacağız. En yakın bayiye gidin ve size yazdıracağımız cep telefonu numaralarına kontör yükleyin, operasyon bittikten sonra biz size haber vereceğiz. Devlet masrafları sana ödeyecek' diyerek kontör talep eden, ayrıca cep telefonunuza 'ödül kazandınız' şeklinde mesaj gönderip mesaj gönderen kişiyi arayıp ne ödülü kazandığını sorunca
yüklü miktarda para ödülü kazandığını ancak ödülü alabilmek için üç adet kontör kartı alıp şifresini göndermesi gerektiği gibi söylemler ile arayan kişilere itibar etmeyiniz."
Karabük Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, bu kişilerin en yakın kolluk birimine bildirilmesi istendi.

İha
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2008 Çarşamba 18:54:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?