18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Emniyetten 'Kıran' operasyonu

Karabük Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Şube Müdürlüğü ekipleri, Safranbolu'da şafak vakti 'Kıran' operasyonu yaptı.


Karabük Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 3 aydır yapılan teknik takip sonucu örgüt kurmak, örgüte üye olmak, tefecilik, yağma ve tehdit gibi suçlar gerekçesiyle bu sabah saat 05.30'da 'Kıran' operasyonu başlattı. Yaklaşık 100 polis ile gerçekleştirilen operasyonda Safranbolu ilçesi İsmetpaşa Mahallesi'nde 3 ev, Yenimahalle ve Çarşı mahallelerinde bulunan 1 ev, 2 iş yerine baskın yapıldı.


Aramalarda, 100 adet imzalı boş senet, 25 adet kapalı senet, 4 tapu, 25 adet 9 mm'lik mermi, 6 adet 7.65 mm'lik mermi, 1 adet ruhsatsız av tüfeği, 8 av fişeği, muhtelif miktarda altın ve 6 bin YTL para ele geçirildi.


Çıkar amaçlı organize suç örgütü kurmak, örgüte üye olmak, tefecilik, yağma, tehdit ve 6136 sayılı kanuna muhalefet suçlarından 4'ü bayan 13 kişi gözaltına alındı. 13 kişi sağlık kontrolünden geçirilerek Karabük Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Bayan zanlılar, kucaklarında küçük çocuklarıyla birlikte getirildi.
Kıran operasyonunda bir bayanın daha arandığı ve operasyonun başka illere de sıçrayabileceği belirtildi.

İha
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2008 Çarşamba 15:47:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?