18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Engelliler gününde engel!

Karabük'te, Dünya Engelliler Günü kutlama etkinlikleri kapsamında Atatürk anıtına çelenk bırakacak engelliler, kapı engeliyle karşılaştı


Karabük'te engelliler, Sakatlar Derneği önünden Anıt Park'taki Atatürk Anıtı'na kadar yürüdü.

Parkın demir kapısı, araçların park etmemesi için kilitli tutulması nedeniyle engelli ve aileleri bir süre kapı önünde bekledi. Kapı açılmayınca anıt alanına ilk kapıdan giremeyen engelliler biraz daha uzaktaki diğer girişe kadar yürümek zorunda kaldı. Karabük Belediye Başkanı Hüseyin Erer, KTSO Meclis Başkanı Ahmet Soykök, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Nurettin Tümen ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ali Gündüz ile Sakatlar Derneği Başkanı Muhittin Yılmaz'ın da katıldığı yürüyüşün sonunda engellileri temsil eden sivil toplum örgütleri ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ali Gündüz Atatürk Anıtı önüne çelenk bıraktı. İstiklal Marşı okundu, saygı duruşunda bulunuldu.


Sosyal Hizmetler Müdürü Ali Gündüz, yaptığı konuşmada, engellilere her zamankinden daha fazla önem verilmesi gerektiğini söyledi. Gündüz, "Onların toplum içindeki engellerini kaldırmalıyız. Onları toplumla barışık bir hale getirmeliyiz" dedi.


Sakatlar Derneği Başkanı Muhittin Yılmaz ve bazı engelliler Karabük Valisi Nurullah Çakır ve Karabük Belediye Başkanı Hüseyin Erer'i makamında ziyaret etti.

İha
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2008 Çarşamba 15:44:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
rıdvan yılmaz IP: 88.252.128.xxx Tarih : 10.12.2008 16:51:46

ben bu işlere gülüyom.il sos.hizm.müd.lüğü yüzde dokzan zihinsel özürlüye evde bakım gerektirmiyor derse yapılan ve söylenenler samimiyetsizliktir.bide böyle bi haberi basına veriyorlar.yazık yazık mahşer doğru ise işiniz çok zor.siz engellilere yardımcı olamazsınız onlara ancak ve ancak çilekeş anne ve babası bakar.içimden şöyle demek geliyo diyorumki allahım senin kulların bu insanlara böyle baktığı vakit onlara bi tane özürlü evlat ver belki ozaman ıslah olurlar.bunu tüm namazlarımdan sonra el açıp rabbime şikayet ediyorum