18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Engelliler Haftası kutlandı

Engelliler Haftası, Karabük'te çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Yenişehir Atatürk Anıtı'nda düzenlenen etkinlikte engellileri protokol koltuğuna oturtan Karabük Valisi Nurullah Çakır, 45 dakika süren programı ayakta izledi. Çakır, program sonrası engelli bir gence elleriyle su içirdi, tatlı yedirdi.


Karabük Valisi Nurullah Çakır ve beraberindeki heyet, Türkiye Sakatlar Derneği Karabük Şubesi'ni ziyaret etti. Ziyarette Türkiye Sakatlar Derneği Karabük Şube Başkanı Muhittin Yılmaz, kent genelinde engellilere iş istihdamı sağlanması için siensi tezgahı alınması yönünde destek istedi. Karabük Valisi Çakır da bu konuda bir çalışma yaparak el sanatları yönünde siensi tezgahı alınması sözünü verdi.

Etkinlikler daha sonra dernek binası önünden Yenişehir Atatürk Anıtı'na kadar yapılan yürüyüşle devam etti. Anıttaki program için getirilen sandalyelere engellileri oturtan Karabük Valisi Nurullah Çakır ve daire müdürleri programı yaklaşık 45 dakika ayakta izledi. Programda Candan Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri tarafından konser verildi. Engelliler sahneye çıkarak gönüllerince eğlendi. Program içerisinde Karabük Emniyet Müdürlüğü tarafından da tulumba tatlısı ve su ikramı yapıldı.


Dağıtılan su ve tatlılardan alan Vali Çakır, vücudunun yüzde 98'ini kullanamayan Volkan Güngör'e kendi elleriyle tatlı yedirip su içirdi. Engelliler Haftası nedeniyle önümüzdeki Cuma gününe kadar kent genelinde değişik etkinlikler düzenlenecek.
 

İha
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2009 Pazartesi 17:43:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?