18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Erdal Sarızeybek Karabük'te

Efsane komutan olarak bilinen Emekli Albay Erdal Sarızeybek, "Biz PKK terör örgütü ile mücadele etmiyoruz. Bizim karşımızda haçlı ordusu var" dedi.
Emekli Albay Erdal Sarızeybek, Karabük'te yayın yapan Magic Fm'in 17. kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Vali Nafiz Kayalı Gençlik Merkezi'nde terör olayları konulu bir konferans verdi. Konferansı, MHP İl Başkanı Nurhan Barışkan, Magic Fm Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Alpboğa, bazı siyasi parti il ve merkez ilçe başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda vatandaş dinledi.
Emekli Albay Erdal Sarızeybek, yaptığı konuşmada, TSK'nın PKK terör örgütü ile mücadelesinde çarpıcı açıklamalar yaptı. TSK'nın sadece PKK terör örgütü ile değil haçlı ordusu ile mücadele ettiğini belirten Sarızeybek, şöyle konuştu: "Terörle mücadele denildiğinde bizim aklımıza gelmesi gereken şunlardır. 'bir, İmralı'da yatan bölücü başı çünkü yöneten o, ikincisi terör örgütünün yaklaşık 300 kişilik sözde lider kadrosu, para kaynakları, arşivleri, Avrupa'daki siyasi cephesi, Türkiye'deki siyasi kol ve
kanatları ile belediye başkanları ve dağdaki terörist. Terör dediğimiz zaman bu'. Bu çerçeveden baktığımız zaman İmralı yattığı yerden örgütü yönetiyor kimsenin sesi çıkmıyor. Terörle mücadele etsek terör biter. İmralı'da yatan bölücü başı yattığı yerden örgütü idare ediyor, bunu kim engelleyecek? Adalet Bakanlığı."
İMRALI İLE BARZANİ ARASINDA LİDERLİK ÇATIŞMASI VAR
"Herkesin aklında terör neden bitmiyor?" sorusu olduğunu anlatan Sarızeybek, şunları söyledi: "Türk Silahlı Kuvvetleri terörü bitiremez mi? Bitirir. Biz bu kadar zayıf mıyız? Değiliz. Ama biz PKK terör örgütü ile mücadele etmiyoruz ki. Bizim karşımızda haçlı ordusu var, haçlı. Aynı bin yıl önceki gibi aynı İstiklal Savaşı'ndaki gibi. Hedeflerinde Anadolu'daki Müslüman varlığını silmeleri var."
Örgütün bu yüzden bize saldırdığını anlatan Sarızeybek, sözlerine şöyle devam etti: "Niye ABD'nin müttefiki Barzani şu an. Örgüt saldırılarla Türkiye'yi Irak'a sokup Barzani'yi vurdurmak istiyor. Şu an Türkiye AB ve Amerika'nın kıskacı içerisinde. Şu an çatışma Barzani ile İmralı arasında geçen liderlik çatışması. Bize Bizans oyunu oynuyorlar."
ERGENEKON SORUŞTURMASI
Ergenekon'un bir destan olduğunu ve hiç kimsenin bu destanı ayaklar altına almaya hakkı olmadığını belirten emekli Albay Erdal Sarızeybek, terörist Abdullah Öcalan'ın yattığı İmralı'dan örgütü idare etmesine göz yumulduğunu, orgeneralin ise terörist diye hapiste tutulduğunu ileri sürdü.
Sarızeybek, Ergenekon ismi verilen soruşturmayla ilgili eleştirilerine şöyle devam etti: "Türkiye'de hiçbir makam sözde terör örgütü olsun sözde çete olsun ne olursa olsun Ergenekon adını bir suç soruşturmasına veremez. Hukuken de veremez, ahlaken de veremez. Bu soruşturmada Ergenekon adını kimsenin ağzına almaya hakkı yok. Be Allah'tan korkmazlar, İmralı'da yatan bebek katili, yattığı yerden örgütü idare ediyor benim Orgeneralim 'terörist' diye hapiste tutuluyor. Konuşma yasağı var. Hiç haber bile
gönderemiyor."
Sarızeybek, konuşmasında "Sözde terörle mücadelede yüzlerce polis eşliğinde komutanları içeri alıyorsun, peki teröristleri niye gözaltına almıyorsun" diye sordu.
"Ergenekon diye çıkardığınız terör örgütüyse PKK ne oluyor" diye soran Sarızeybek, şöyle konuştu: "Bugün Türkiye'de bu 30 yıllık süreçte kaç tane vatan evladının şehit olduğunu bize söyleyen yok. Yetkililer çıkıyor bundan daha 3 ay önce dediler ki, 'Terörle mücadelede 300 milyar dolarlık bir kaynağımız yok oldu.' Şehidimiz belli, kayıplarımız var. Açıklayın kaç tane okulumuz yakılmış, kaç tane öğretmen öldürülmüş. Kaç tane cami yakılmış. Önce hesabımızı bilelim. Ondan sonra bu hesabı kime soracağımızı
bilelim."
Emekli Albay Erdal Sarızeybek'e Magic Fm Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Alpboğa tarafından maket Safranbolu Evi hediye edildi.

İha
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2008 Cuma 16:48:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?