18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Erer çalışmaları yerinde inceledi

Karabük Belediye Başkanı Hüseyin Erer, Kayabaşı Mahallesi'nde devam eden yol, asfalt ve kayalık bölgede yapılan çalışmalarla, Mavişehir konutları çevresinde süren çalışmaları inceledi.

Devem eden çalışmalar bittiğinde Kayabaşı Mahallesi'nin Karabük'ün en güzel bölgelerinden biri olacağını söyleyen Başkan Erer, "Kayabaşı Mahallesi ciddi bir nüfusa sahip ve yıllardan beri maalesef ki ihmal edilmiş bir bölge. Bu bölgede uzun süredir değişik alanlarda çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmalar çerçevesinde su tesisatlarını tamamen değiştirdik, kaplama asfaltlarını bitirdik, trafik sorununu da büyük ölçüde çözdük. Yeni bir yol açtık ve ana yolu tek giriş yolu haline getirdik. Diğer yandan köprünün karşısındaki yamaçlarda ve muhtarlık binasının arkasındaki alanlarda yeni düzenlemeler yapıyoruz. Yamacın üst kısmında belediyeye ait bir dönümlük bir alan var ve bu bölgeyi surlarla örerek kale görüntüsü vereceğiz. Bu yılın sonunda çalışmalarımızın tamamı bitmiş olacak. Kayabaşı Mahallesi Karabük'ün en güzel alanlarından biri haline gelecek" dedi.

Ardından Fatih Mahallesi'ndeki Mavişehir konutlarına geçen Erer, çalışmalar hakkında bilgil aldı. Mavişehir'de en fazla gelişi güzel atılan çöplerin sorun olduğunu ifade eden Erer, "Sabah saatlerinden itibaren 10 kamyon dolusu çöp boşaltıldı. Mavişehir'de kapıcı daireleri dahil 497 adet konut var. Şu anda 50 vatandaşımız taşınmış durumda. Ancak buranın daha kesin kabulü yapılmadı. Bazı vatandaşlarımız sıkıntı içerisinde oldukları için erkenden taşınma yolunu seçtiler. Taşınırken eski eşyalarını getirip dışarı bırakmışlar. Bu da kötü bir görüntüye sebep oluyordu. Sabah saatlerinden itibaren arkadaşlarımız buradan 10 kamyon karton ve eski eşya attılar. Konteynerler de yerleşti. Hemşehrilerimiz konteynerleri kullanırlarsa çok daha güzel olur. Mavişehir'e bir de futbol sahası yapacağız. Dolayısıyla gençlerimizin futbol oynayabilecekleri güzel bir mekanları da olacak. Yaklaşık 10 gün içinde okul da faaliyete geçecek. Ailelerimiz çocuklarının kayıtlarını bu okula aldırabilirler" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2007 Perşembe 13:27:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?