18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Erkek hindi şaşırttı!

Karabük'te bir erkek hindi 20 gündür tavuk yumurtalarının üzerine kuluçkaya yatarak civcivlerin çıkmasını bekliyor

Çamlık Orman Parkı Mesire alanında işletmeci Turgut Bedir’e ait kümeste erkek hindi anormal bir davranış sergileyerek kümesteki tavuk yumurtalarının üzerinde kuluçkaya yattı.

Kümesteki, 6 adet tavuk yumurtasının üzerinden yaklaşık 20 gündür kalkmayan erkek hindinin, yumurtadan çıkacak civcivleri merakla bekleniyor.

Turgut Bedir, gazetecilere yaptığı açıklamada, tavuk, kaz ve hindileri çok sevdiğini ve bu hayvanlara ait bir çok türü, işletmecisi olduğu mesire alanında oluşturduğu kümeste beslediğini söyledi.

Bu hayvanlarla 10 yıldır uğraştığını ve ilk defa böyle bir olayla karşılaştığını ifade eden Bedir, şöyle konuştu:

"Tavuk yumurtalarını erkek hindi sahiplendi. Bugüne kadar hiç rastlamadığımız bir olay. Ben 10 yıldır burada hayvanları besliyorum. İlk defa böyle bir şeyle karşılaşıyorum. Araştırma yaptım. Erkek hindinin tavuk yumurtalarını sahiplenerek kuluçkaya yattığı konusunda bir şeye rastlamadım. 20 gündür hindimiz yumurtalarla beraber yatıyor. Gerçek sahiplerini yumurtaların yanına yaklaştırmıyor. Tahminimce yakın bir zaman sonra tavuklara ait civcivler çıkacak. Bu olaya şahit olan vatandaşlarda şaşkına dönüyor."

Karabük Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Veteriner Hekimi Erdal Baharoğlu da böyle bir olayı ilk defa duyduğunu belirterek, "Tavuk yumurtalarının üzerinde dişi bir hindi yatmış olsaydı annelik içgüdüsü derdik. Ama Erkek hindi olması garip. Hiç rastlanmış bir şey değil. İlk defa duyuyorum böyle bir şeyi. Hindinin yumurtalardan civcivler çıktıktan sonraki tavırları da önemli" diye konuştu

..
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2012 Cuma 18:50:32
Güncelleme :31 Mayıs 2012 Perşembe 18:50:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?