21
Mayıs
2024
Salı
KARABÜK

Eserlerini sergilediler

Gençlik haftası etkinlikleri çerçevesinde, Van 100. Yıl Üniversitesi Güzel Sanatlar bölümü öğrencileri Albay Karaoğlanoğlu Caddesi'nde el emekleri işlerini sergiledi.


Karabük Valisi Nurullah Çakır tarafından açılışı gerçekleştirilen Üniversite öğrencilerinin sergisini gezdikten sonra gazetecilere açıklama yaptı. Vali Çakır, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Haftası etkinlikleri çerçevesinde Van 100. Yıl Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü öğrencilerinin Karabük'e gelerek yaptıkları el işlerini sergilediklerini ifade etti. Çakır, "Doğal malzemeden yaptıkları ürünler gerçekten çok güzel. Öğrencilerimiz yarın da Safranbolu'muzun değişik mekanlarında ürünlerini sergileyecekler.
Ben bu haftamızın Cumhuriyetin en temel değerlerinden birisinin gençlik olduğunu ve gençlik haftasının da önemli olduğunu vurgulamak istiyorum. Böyle bir sanatsal faaliyetle başlayan haftamızın iyi geçmesini temenni ediyorum. Van 100. Yıl Üniversitesi Öğretim Üyesi Özdemir Karabay öğretmenimizin 20 öğrencisi ile ilimize gelmesinden büyük mutluluk duydum. Bizleri kırmayarak kentimize gelen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum" dedi.
Van 100. Yıl Üniversitesi Öğretim Üyesi Özdemir Karabay ise, Vali Nurullah Çakır'ın daveti üzerine Karabük'e geldiklerini belirterek, "Buraya 20 öğrencimiz ve yaklaşık 100'ün üzerinde eserle geldik. Bugüne kadar 15 ile gittik ve Karabük'te sonuncu ilimiz. Karabük halkımız inşallah eserlerimizi beğenirler. Şuana kadar vatandaşlarımızın ilgisinden memnunuz" diye kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2009 Pazartesi 17:02:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?