18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Eskipazarlılar Filistin için yürüdü

Karabük'ün Eskipazar ilçesinde cuma namazı çıkışı toplanan halk, İsrail'i protesto ederek Gazze'de ölenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.


Eskipazar ilçesinde bugün cuma namazı çıkışı Yusufbey Camii önünde toplanan yaklaşık 500 kişi, Filistin'de hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı. Namazın ardından tertip komitesi adına Zafer Özdemir bir konuşma yaparak, "Bugün burada yüreği kan ağlayan Filistinli kardeşlerimize destek olmak ve bu zulmü gerçekleştiren İsrail'i kınamak için toplandık. Bu bir savaş ve müdahale etmek bir devletler politikasıdır. Bu nedenle bireysel veya topluluk olarak elimizle hiçbir mücadelede bulunamayız.
Ancak dilimizle ve yüreğimizle bu acımasız vahşete 'Durun' diye haykırabiliriz. Sesimiz kardeşlerimize cesaret, zalimlere de korku verecektir. Biz ne kadar ayrı ayrı düşünüyor gibi görünsek de gerektiğinde tek yürek, tek bilek olabilen çok yüce bir milletiz. Bu nedenle bütün dünya duysun ki biz Türk milleti olarak daima mazlumun yanında, zalimin karşısında olacağız. Hele ki bu zalim, bebek, çocuk, kadın, yaşlı demeden ahtapot bombalarla sivilleri katlediyor. İsrail 21. yüzyılda bir insanlık dramı
yaşatıyorsa elbette ki en büyük tepkiyi bizden alacaktır. Bu vahşet zaten bütün dünyanın gözü önünde aleni işlenmektedir" dedi.
Konuşmaların ardından ilköğretim öğrencisi İkra Nur Albayrak'ın okuduğu 'Filistin Kan Ağlıyor' adlı şiir, duygulu anlar yaşattı. Daha sonra ilçe merkezinde yürüyüş yapan vatandaşlar, slogan atarak İsrail bayrağını yaktı.

İha
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2009 Cuma 19:54:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
said IP: 84.58.36.xxx Tarih : 11.01.2009 11:10:30

helal olsun benim eskipazarli hemserilerim .