18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Esnaf İngilizce öğreniyor

Safranbolu Halk Eğitimi Merkezi ve Safranbolu Turizme Destek Veren Esnaflar Derneğinin işbirliğinde açılan İngilizce kursuna katılan kursiyerleri, Vali Can Direkçi ziyaret etti.

Ziyarette Safranbolu Kaymakamı İzzettin Küçük, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin, Safranbolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Arslan Derin ve Dernek Başkanı Saim Çelik hazır bulundular.

Safranbolu Halk Eğitimi Merkezi ve Safranbolu Turizme Destek Veren Esnaflar Derneğinin işbirliğinde açılan İngilizce kursunda şuanda 27 esnaf kurs görüyor. 15 Ocak 2008 tarihinde başlayan kursun ikinci bölümüne ise 34 esnaf katılacak. Esnaflara İngilizce kursunu Safranbolu Anadolu Lisesi formatör öğretmeni İsmail Sezgin veriyor.

İngilizce kursunu ziyaret eden Vali Can Direkçi, bir süre kursa katıldı ve İngilizce olarak sorulan sorulara cevaplar verdi. Daha sonra Vali Can Direkçi, esnaflara hitaben yaptığı konuşmasında, "Öncelikle bu kursa katıldığınız için hepinizi tebrik ediyorum. Bir süredir Dernek Başkanımız ve sizlerin yabancı dil kursu açılması konusunda talebiniz vardı. Esnaf olarak, çalışanlar olarak, belli noktaları gözetmemiz ve öğrenmemiz gerekiyor. Bir malı satarken, o malın fiyatı, onun İngilizce karşılığı, gelen konuğun karşılanması, güler yüzle hitap etmek, bunlar önemli. Ama bu 60 saatlik dilim içerisine mutlaka Safranbolu'nun da tanıtımına katkı sağlayacak birkaç cümlenin öğrenilmesi gerekli diye düşünüyorum. Bu kursların devamını sağlayacağız" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2008 Perşembe 14:49:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?