18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Esnafla belediye protokol imzaladı

Belediye iş merkezinde bulunan ve Karabük Belediyesine ait olan son iki kat ile teras kat Karabük Esnaf Odaları Birliğine devri, Karabük Belediye Başkanı Hüseyin Erer ve Karabük Esnaf Odaları Birlik Başkanı Nurettin Tümen arasında imzalanan protokolle gerçekleştirildi.


Protokol imza törenine Karabük Belediye Başkanı Hüseyin Erer, Karabük Esnaf Odaları Birlik Başkanı Nurettin Tümen, Belediye Başkan Yardımcıları Nedim Yılmaz, Ahmet Dayı, Karabük Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ahmet Karabacak, Karabük Servisçiler Odası Başkanı Hüseyin Kılıç, TİED Karabük Şube Başkanı Celal Bulut, Safranbolu Esnaf Odaları Birlik Başkanı Muammer Dumaner, Belediye Daire Müdürleri, İl Genel ve Belediye Meclisi üyesi adayları ile esnaflar katıldı. Protokol imza töreninde bir konuşma yapan Karabük Esnaf Odaları Birlik Başkanı Nurettin Tümen, "Belediye Başkanımız bulunduğumuz bu mekanın esnaf odaları birliğimize tahsis edilmesi ile ilgili anahtar teslimi ve protokol düzenlemek istemiştir. Bu arada ağabeyinizin Belediye Başkan adayı olması dolayısıyla böyle bir tören size zarar verir mi? diye sorduklarında, bende KESOB başkanı olarak ağabeyimin aday olması, beni ve ailemi ilgilendirir. Bu konu ile ilgili görüşlerim benim özelimdir. Özel işlerimle teşkilatımın işlerini asla birbirine karıştırmam. Kaldı ki, sizler bizleri kırmayarak, teşkilatımıza bir güzellik yapmışsınız. Böyle bir tören benim için daha elzemdir. Banan zevk verir, şeref verir. Çünkü benimle teşkilatımızın ortak paydası işimiz, aşımız ve bizlere sağlanan menfaatlerdir. Burayı talep ettik. Sağ olsun Belediye Başkanımız bu talebimize olumlu yanıt verdi. Belediye Meclisi ve encümenden geçirerek, bu iki katı esnaf odaları birliğimizin kullanımına tahsis etmişlerdir. Esnaf ve sanatkarlarımızın her zaman her şeyin en iyi ve en güzeline layık olduklarını düşünüyorum. Bu konuda emeği geçen belediye meclisi ve encümen üyeleri ile tüm ilgililere ve en başta Belediye Başkanımıza teşkilatım adına teşekkür ediyorum" dedi.
Ardından söz alan Belediye Başkanı Hüseyin Erer ise, "Yeni belediye binamızın bitme aşamasına geldiğinde, yaklaşık 7 - 8 ay önce gündeme gelen konudur bu. Esnaf Odaları Birlik Başkanımız Nurettin Tümen gelerek bu yeri talep etti. Bende bu yaklaşımlarından dolayı olabileceğini söyledim. Bende bu konuda yalnız başıma karar veremeyeceğimi, Belediye Meclisine ve Belediyedeki diğer arkadaşlarıma danışmam gerektiğini söyledim. Görüşmelerimizi yaptık ve daha önce Nurettin beye söz verdiğimiz için diğer taleplere rağmen esnaflarımıza vermeyi uygun gördük. Bunu seçim arifesinde yapmamız tamamen bir rastlantı sonucudur. Çünkü bu olay 7 - 8 ay önce başlamıştı. Biz yeni binamıza taşındık. Bu süreçte Karabük'ün önünde oldu. Bu yüzden bu zamana rastladı. Şunun bilinmesini istiyorum, bu iki katta 466 metrekareliktir. Teras katın kullanımı da bize aittir. Bu iki katı ve teras katın kullanım hakkını esnaf odaları birliğimize, Karabük esnafımıza hizmet etmesi amacı ile ücretsiz olarak 5 yıllığına tahsis etmiş bulunuyoruz. Karabük esnafımız ile ilgili kendi konumuz ile ilgili alakalı hep destek olmaya çalıştık. Esnaflarımızın hiç de iyi bir görüntü olmamasına ve birbirlerini şikayet etmelerine rağmen, durumlarını da bildiğimiz için, bazı konularda kendilerine müdahale etmemeye gayret gösteriyoruz" diye kaydetti.
Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Hüseyin Erer ve Karabük Esnaf Odaları Birlik Başkanı Nurettin Tümen, Karabük Belediyesine ait olan belediye iş merkezinde bulunan son iki kat ve teras katların, Karabük Esnaf Odaları Birlik Başkanlığına devir protokolünü imzaladılar.

iha
Yayın Tarihi : 3 Mart 2009 Salı 16:35:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?