18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Ete zam yolda

Karabük’te kasaplar et fiyatlarına zam istedi.

Kasapların et fiyatlarına zam istemesi ile ilgili olarak gazetecilere açıklamalarda bulunan Sebzeciler, Kasaplar, Balıkçılar Odası Başkanı Yaşar Kaplan, kasapların dilekçelerinin şu an ellerinde bulunduğunu ve gerekli araştırmaları yaptıklarını belirterek, “Eğer uygun görürsek zam talebini biz de isteyeceğiz” dedi.

Kasapların zam talebinin Ramazan ayından önce geldiğini belirten Başkan Kaplan, daha önceki senelerde de Ramazan ayına denk gelmesi nedeniyle zor durumda kaldıklarını ve bu nedenle de Karabük halkının yanlış anladığını ancak bu yıl ‘zam istediler’ diye zam vermediklerini belirterek, Karabük halkının bunu bilmesinde fayda olduğunu söyledi.

Başkan Kaplan, “Zam istediler diye biz zam vermedik. Bunu herkesin bilmesinde fayda görüyorum. Karabük’e en yakın İller Zonguldak’ı katmıyorum. Çünkü Zonguldak Türkiye’nin en pahalı Vilayeti. Bartın, Bolu, Çankırı, Kastamonu buraları araştırarak, buraların fiyatlarını alarak bir de hayvan fiyatlarını dışarıdan araştırılarak kasapların zam talebi de böyle yerine getiriliyor. Yani kasaplar gitti odadan zam istedi oda da zam talebini kabul etti diye bir olay yok. Kasapların dilekçeleri şu anda bizde araştırmamızı yapıyoruz. Eğer dilekçelerindeki taleplerini uygun görürsek zam talebini biz de isteyeceğiz. Çünkü halkı düşünürken esnafı da mağdur etmenin bir anlamı yok. Esnaf da halkın bir parçasıdır bunu yıllardan beri söylüyoruz” diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2009 Cumartesi 13:09:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?