18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Evsel atıklara 42 Euro hibe yardımı

Karabük Proje Üretim ve Sinerji Merkezi ile Karabük Belediyesi ve Çevre Derneği tarafından ortaklaşa hazırlanan 'Evsel Atıkların Yerinde Ayrıştırılması ve Halkın Eğitim Projesi'nin Avrupa Birliği (AB) ile protokolü imzalandı.


İlk olarak Yenişehir ve Şirinevler bölgesinden uygulanacak olan proje ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Karabük Çevre Derneği Başkanı Bünyamin Coşkun, AB ile 42 bin euro hibe yardımı protokolünü imzaladıklarını belirtti. Coşkun, "Cuma günü AB ile protokolü imzaladık. 42 bin Euro AB'den projemizin sürdürülmesi için yardım yapılacak. Bu yardım, karşılıksız hibe yardımıdır. Masrafların yüzde 10'u da ortağımız olan belediye tarafından karşılanacaktır. Önce 17 bin nüfusun yaşadığı Yenişehir ve Şirinevler bölgesinde çalışmaya başlanılacak. Buradaki okullar taranacak, muhtarlıklarla, halk ve yaşayanlarla işbirliği yapılacak, projeye burada uygulanmaya başlanacak. Daha sonra da Karabük'ün diğer mahallelerinde proje belediye tarafından devam ettirilecek. Projenin özetinde evden alınan evsel atıklar, yemek artıkları ayrı bir torbada; kağıt, plastik, cam, demir bunlar ayrı ayrı torbalara konulacak ve ayrı yerlerde torbalanıp burada değerlendirilerek, ekonomiye katkıda bulunulacaktır. Atık olan
plastiklerimiz, kağıtlarımız, camlar, demir parçaları bundan böyle değerlendirilecek, hem çevre korunmuş olacak hem de ekonomiye katkı sağlanacaktır" dedi.


Türkiye genelinde hibe kapsamında bin proje verildiğini kaydeden Coşkun, "Bin proje içersinde ilk etapta 117'ye girdik. Daha sonra 117 proje arasından da 14 proje arasına girmeyi başardık. Bu, bizim için övünç dolu bir başarıdır. Bu başarının kazanılmasında Karabük Proje Üretim ve Sinerji Merkezi'nin katkıları vardır" diye konuştu.
Yeni projelerin hazırlıkları içersinde olduklarını da anlatan Çevre Derneği Başkanı Bünyamin Coşkun, "Avrupa Finans Birimi ile temasa geçtik. Bundan önce Türkiye'nin muhtelif yerlerinde uygulanmasına karar verilmiş projeleri Karabük'e kazandırmak için temasa geçeceğiz. O projeleri de Karabük'e ve halkımıza kazandıracağız. Ön görüşmelerimizi yapmaya başladık. Gerekli bilgileri topluyoruz. AB standartlarına girmeden önce Türkiye'de yapılması gerekenler için biz dernek olarak yardımcı oluyoruz. Amacımız, AB'nin katılım öncesi hibe imkanı projelerini Karabük'e kazandırmaktır" ifadelerini kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2007 Çarşamba 02:10:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?