18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Fabrika düğün salonu oldu

Dünya'da yaşanan global kriz sonrası Türkiye genelinde tekstil fabrikaları kapılarına tek, tek kilit vururken, Karabük'te kapanan bir tekstil firması binası da düğün salonuna dönüştürüldü.


Karabük'ün 5 bin Evler Mahallesi'nde geçen yıla kadar faaliyet gösteren ve yaşanan ekonomik kriz nedeniyle kapanan tekstil fabrikası 3 girişimci genç tarafından düğün salonu ve alışveriş merkezi olarak faaliyete soktu. İlk etapta eski tekstil fabrikasının üretim yapılan alanını yaklaşık 2 bin kişilik düğün salonuna çeviren girişimci gençler daha sonra, düğüne gelenlerinde daha ucuz ve kaliteli bir ürün hizmeti anlayışı ile üst katına da beyaz eşya, mobilya ve konfeksiyon spot mağazasını hizmete aldı.
Ülke genelinde yaşanan krizden dolayı geçen sene kapanan bir tekstil fabrikasını düğün salonuna çeviren Hakan Cefekar, "Ülke genelinde yaşanan krizden dolayı bir atılım yapmak büyük bir riskti. Çalışma ihtiyacı olan arkadaşlarımıza istihdam sağlamak amacıyla Tuğra düğün salonunu hizmete açtık. Karabük'ün düğün salonuna ihtiyacı olduğu düşüncesi ile bu işe atıldık. 2 katlı olan tekstil fabrikası binasının üst katını da konfeksiyon, mobilya ve beyaz eşya spot mağazası olarak hizmete açtık. Hem düğün yapacaklara daha uygun piyasa değerinde daha ucuza kaliteli ürün satma imkanı, hemde o çiftlere daha ucuz ve nezih bir ortamda düğün yapmalarını sağlıyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2009 Salı 18:19:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?