18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Fare yakalayan robot

Karabük Üniversitesi Elektronik ve Bilgisayar Bölümü'nde eğitim gören iki bayan öğrenci, fare yakalayan robot yaptı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenecek 2. Robot Yarışması'na hazırlanan Karabük Üniversitesi, yarışmaya fare yakalayan robotla katılacak. İki bayan öğrenci tarafından yapılan kedi robot, tamamen öğrencilerin kendi imkanlarıyla yapıldı.

Karabük Üniversitesi Elektronik ve Bilgisayar Bölümü Öğretim Görevlisi Yrd.Doç.Dr. Raif Bayır, bu yıl Milli Eğitim Bakanlığı ve jayka tarafından yapılacak 2. Robot Yarışması'na 3 robotla katılacaklarını belirterek şöyle konuştu: "Bunların biri 2 bayan öğrencimiz tarafından yapılan kedi robot. Fare yakalayan robottan amacımız, insanların taşımasında sakıncalı olan canlıları bir yerden bir yere taşımaya yardımcı olan bir robottur. Bu robot üzerinde canlıya duyarlı 3 tane sensör var. Bu sensörleri de öğrencilerimiz parfüm kapaklarından yaptı. Dışarıdan alınan hiçbir malzeme yok. Tamamen öğrencilerimizin kendi imkanlarıyla amatörce yaptığı bir proje."

Canlı fare yakalayan robotu yapan Elektronik ve Bilgisayar Bölümü 4. sınıf öğrencileri Betül Yücel ve Emel Koçak, bayanların bu alanda pek ilgisi olmadığını söyledi.

Bayan öğrenciler, "Bizim için güzel bir çalışma oldu. Fareden en çok korkan bayanlardır. Ama bizde bunu yenmek için fareleri yakalamak için böyle bir proje yaptık" diye konuştu.

Karabük Üniversitesi Rektörü Burhanettin Uysal ise bu proje ile yarışmadan birincilik beklediklerini söyledi. Uysal, bunların başlangıç projeleri olduğunu belirterek "Üniversitemiz geliştikçe, hem Karabük'ü hem de üniversitemizi uluslararası alanlarda da temsil edeceğiz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2008 Salı 18:26:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?