21
Mayıs
2024
Salı
KARABÜK

Festival gibi şenlik

Karabük'ün Yenice ilçesinde Kültür ve Sanat Şenklikleri yapıldı.

Karabük'ün Yenice ilçesine bağlı Şirin, Değirmenyanı ve Cihanbeyli köylerinin ortaklaşa yaptığı ve bu yıl 1.'si düzenlenen Kültür ve Sanat Şenlikleri, festival havasında geçti. Yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı şenliklerde eşek ve at yarışlarının yanı sıra yöresel el sanatları ve yemekler tanıtıldı.

Şirin Köyü Dayanışma ve Kalkındırma Derneği ile Köy Muhtarlıkları tarafından desteklenen şenliğe, Karabük ve çevre il ve ilçelerden yüzlerce araçla şenlik alanına akın eden vatandaşlar, ağaçların dibinde gönüllerince piknik yaparak, güzel bir gün geçirdi.

Karabük Valisi Can Direkçi, Karabük, Yenice, Yortanpazarı beldesi, Hasankadı beldesi Belediye Başkanlarının da katıldığı şenlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı ve Karabük Belediyesi Mehter takımının konserleriyle devam etti. Eşek ve At yarışlarının da yapıldığı şenlikte, sponsorlara ve emeği geçenlere plaket verildi. Yöreye has yemeklerin de konuklara ikram edildiği programda konuşan Vali Can Direkçi, köylülere içme suyu projesi için 100 bin YTL kaynak aktarıldığını müjdeleyerek, Salı günü kentten ayrılacağını söyledi. Vali Direkçi, "Allahaısmarladık, haklarınızı helal edin" diyerek şenlikten ayrıldı.

Tertip Komitesi Başkanı Şevki Bostancı, şenliği geleneksel hale getirmek istediklerini belirterek, 3 köyün bir araya gelmesi için birlik ve beraberlik mesajları verdi. Bostancı köyde bir çok sorunu, vatandaş-devlet işbirliği ile çözdüklerini, su konusunda ise yetkililerin yardım ve desteklerini beklediklerini ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2008 Pazar 18:50:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
şevki bostancı IP: 78.175.232.xxx Tarih : 6.08.2008 17:55:02

gerçekten çok güzel oldu .komute başkanına ve de tüm halkımıza sonsuz şükranlarımı sunar ilerde tüm şenliklerde buluşmak dileğiyle sevgi ve saygılarımı sunarım içinizden biri madenci sizleri unutmadı