18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Festival istifa getirdi

Karabük Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Halil Nihat Yıldız, kentte düzenlenen 3. Uluslararası Kültür Sanat ve Sanayi Festivali'nde yazar Latife Tekin ile Belediye Başkanı Hüseyin Erer arasında yaşanan tartışmada kendisinin hatası olduğu gerekçesiyle dernek başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıkladı. 

Karabük Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Halil Nihat Yıldız, yaptığı basın açıklamasında, yanlış yazar seçimi nedeniyle hatası olduğunu söyleyerek, dernek başkanlığı görevinden istifa etti. Bugüne kadar her türlü siyasi anlayışa sahip sanat insanını konuk ettiklerini belirten Yıldız, "Her zaman olduğu gibi bu yıl da festivalin sanatsal bölümünün organizasyonu bizden talep edilmiş, yaptığımız görüşmeler neticesinde Romanya'dan Bükreş Üniversitesi Türkoloji Bölüm Başkanı Nevzat Yusuf Sarıgöl, Azerbaycan'dan Tamilla Aliveya Abbashanlı, Sadık Yalsız Uçanlar, Latife Tekin, Alper Akçam, Vecdi Çıracıoğlu, Haydar Ergülen, Metin Turan, Onur Caymaz, Bedrettin Aykın'ın konuk yazar olarak çağrılmaları sağlandı.

'Sanayi ve Edebiyat' konulu söyleşiye Nevzat Yusuf Sarıgöl vize nedeniyle, Haydar Ergülen, Sadık Yalsız Uçanlar ve Metin Turan ise sağlık sorunlarından dolayı katılamamışlardır. Katılan konuklarımızın yol, konaklama ve yemek giderleri önceden vaat edildiği gibi tarafımızca karşılanmıştır. Yaşanan o olaydan sonra Latife Tekin yol giderini alamamıştır. Bu arada yatmadığı yatağın parası ödenmiştir. Bu tür etkinlikleri ilk defa yapmıyoruz. Yüzün üzerinde Karabük'te konuk ettiğimiz yazar var. Hepsi de tekrar Karabük'e gelmenin özleminde. Kişisel sorumluluk anlayışıma göre yapılan bir yanlışın bedelinin de yapan tarafından ödenmesi gerektiğine inanıyorum. Bu nedenle seçildiği günden bu yana desteğini hiç esirgemeyen Belediye Başkanı Hüseyin Erer'i zora soktuğuma ve yanlış kişi seçimiyle sorumluluğumu yerine getirmediğime olan inancıma bağlı kalarak, 2004 Temmuz'dan bu yana başkanı olmaktan hep gurur duyduğum Karabük Kültür ve Sanat Derneği Başkanlığı görevinden ayrılıyorum" dedi.

...
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2008 Salı 17:53:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?